Τα «πάνω κάτω» στο BBC -Εκοψαν μισθούς στους άνδρες - iefimerida.gr

Τα «πάνω κάτω» στο BBC -Εκοψαν μισθούς στους άνδρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαφορά στη μισθοδοσία ανδρών και γυναικών, ακόμη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι κάτι γνωστό.

Συνήθως, δεν αναλαμβάνεται καμιά πρωτοβουλία εκ μέρους τής όποιας επιχείρησης για μείωση του χάσματος. Εκτός κι αν τα φώτα της δημοσιότητας στραφούν στο πρόβλημα. Και το κοινωνικό περιβάλλον είναι ολίγον «ευαίσθητο» σε τέτοια θέματα.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Κάρι Γκρέισι, επικεφαλής του κινεζικού προγράμματος του BBC έδωσε την παραίτησή της, ακριβώς λόγω του χάσματος -λόγω φύλου- των απολαβών.

Ο υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ απηύθυνε έκκληση στο BBC να αναλάβει πρωτοβουλία:

«Ως ένας πολύτιμος εθνικός θεσμός, το BBC δεν πρέπει μόνον να υποστηρίζει, αλλά και να είναι φάρος για τις βρετανικές αξίες της δικαιοσύνης και αμεροληψίας που αυτό το έθνος εκτιμά, και τούτο περιλαμβάνει δίκαιους μισθούς και δίκαιες αμοιβές εργασίας».

Και μιας και, τον περασμένο Ιούλιο, το BBC είχε αποκαλύψει ότι οι αμοιβές των δύο τρίτα των αρένων παρουσιαστών του υπερέβαιναν τις 150.000 λίρες -συμπεριλαμβανομένων και των επτά πιο υψηλόμισθων από αυτούς- ξεκίνησαν συζητήσεις για μείωση των μισθών αυτών των κυρίων.

Έξι από τους πλέον υψηλόμισθους αποδέχθηκαν μείωση. Σύμφωνα με το BBC News, ο Τζον Χάμφρις «είπε ότι θα παίρνει "υπερβολικά πιο λίγο" από τις 600.000 λίρες που έπαιρνε προηγουμένως».

Ερωτηθείς για τη μείωση αποδοχών, ο παρουσιαστής Τζέρεμι Βάιν είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα και υποστηρίζω τις συναδέλφους μου οι οποίες σωστά είπαν ότι πρέπει να πληρώνονται το ίδιο (με εμάς) όταν κάνουν την ίδια δουλειά. Για μένα, δεν ήταν πρόβλημα να αποδεχθώ μείωση».

Οι συζητήσεις για μείωση των αποδοχών των αρένων στο BBC συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ