24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford - iefimerida.gr

24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο φετινό 24ωρο αγώνα στην πίστα της Daytona, το 56ο Rolex 24 Hours, όπως είναι η επίσημη ονομασία του η Cadillac είδε και πάλι πρώτη την καρό σημαία σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρων.

Κι αυτό γιατί οι Filipe Albuquerque, Christian Fittipaldi και Joao Barbosa ολοκλήρωσαν συνολικά 808 γύρους με το αγωνιστικό #5 Cadillac DPi-V.R, σπάζοντας το ρεκόρ των 762 γύρων που κρατούσε από το 1992. H κυριαρχία της αμερικανικής ομάδας επισφραγίστηκε από το δεύτερο αγωνιστικό της, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και η Oreca LMP2.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Bruno Senna, Paul di Resta, Will Owen και Hugo De Sadeleer με την Ligie, ενώ ο Montoya ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα. Ο σταρ της Φόρμουλα 1 Fernando Alonso, ο οποίος εκτός απροόπτου θα δώσει το παρόν και στις 24 Ώρες του Le Mans, τερμάτισε, μετά από μηχανικά προβλήματα, στην 38η θέση.

Στην κατηγορία GTLM η Ford σημείωσε το «1-2» με το GT Le Mans με τις Corvette να μην μπορούν να απειλήσουν. Πιο συγκεκριμένα οι Ryan Briscoe, Scott Dixon και Richard Westbrook τερμάτισαν πρώτοι με τους Joey Hand, Dirk Muller και Sebastien Bourdais να ακολουθούν με μικρή διαφορά. Στην κατηγορία GTD την πρώτη θέση πήρε η Lamborghini Huracan GT3 των Mirko Bortolotti, Franck Perera, Rolf Ineichen και Rik Breukers.

Ενδιαφέρον στις 24 Ώρες της Daytona, που είναι ταυτόχρονα και ένα αμερικανικού τύπου «πανηγύρι» με μπάρμπεκιου και μπόλικη μπύρα, έχει και η διαχείριση των ελαστικών. Επίσημος προμηθευτής η Continental, η οποία διάθεσε το διήμερο του αγώνα στις ομάδες περίπου 8.500 λάστιχα, ενώ 70 ειδικοί της παρείχαν τις συμβουλές τους στις ομάδες του IMSA.

24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 0
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 1
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 2
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 3
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 4
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 5
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 6
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 7
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 8
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 9
24 Ωρες της Daytona: Κυριαρχία των Cadillac και Ford | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Daytona Cadillac Ford
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ