Νέο κήρυγμα μίσους του Αμβρόσιου: «Καλύτερα να με λένε φασίστα παρά κατσαπλιά» [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο κήρυγμα μίσους του Αμβρόσιου: «Καλύτερα να με λένε φασίστα παρά κατσαπλιά» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος επανέρχεται.

Στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, όπου φωτογραφήθηκε με τους χρυσαυγίτες βουλευτές Γιάννη Λαγό και Ηλία Παναγιώταρο, ο Αμβρόσιος δήλωνε πως προτιμά να τον λένε φασίστα παρά κατσαπλιά.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας έρχεται να απαντήσει στις δηκτικές ανακοινώσεις τοπικών φορέων και κομμάτων και υποστηρίζει: «Εγώ δεν δήλωσα ποτέ φασίστας, ούτε συμπεριφέρθηκα φασιστικά. Είπα πως προτιμώ να με λένε φασίστα παρά κατσαπλιά, παρά προδότη, παρά άθεο, παρά συμμορίτη».

Επιχειρώντας να εξηγήσει την φωτογράφησή του με υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αναφέρει:

Νέο κήρυγμα μίσους του Αμβρόσιου: «Καλύτερα να με λένε φασίστα παρά κατσαπλιά» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Στη Συγκέντρωση της Φανερωμένης οικειοθελώς προσήλθαν δύο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι κ. Παναγιώταρος καί Λαγός, επίσης δε καί ο Δικηγόρος, τ. Βουλευτης, κ. Αρβανίτης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν; Στο Κοινοβούλιο δεν είναι όλοι μέσα και μάλιστα με ίσα δικαιώματα; Είναι έγκλημα, ότι πονάνε για τα Εθνικά Θέματα; Μήπως είναι χειρότερο, όταν εμείς οι εκκλησιαστικοί αποδεχόμεθα στην Εκκλησία τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, που είναι άθεος; Όταν του δίνουμε να πετάξει τον Τίμιο Σταυρό ή καί κάποιο περιστέρι στη θάλασσα κατά τήν εορτή των Θεοφανείων;»

Ενώ σε ένα ακόμη κήρυγμα μίσους, ο κ. Αμβρόσιος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρέχετε αφειδώς κοινωνικά επιδόματα και χρηματικά βοηθήματα στους λαθρομετανάστες, ενώ βυθίζετε όλο και περισσότερο στην φτώχεια τον έντιμο Έλληνα πολίτη».

Τέλος,καταλήγει με νουθεσίες προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:

  • Ας παύσει να παριστάνει τον άθεο!
  • Ας επιστρέψει στην Ορθόδοξη Πίστη!
  • Ας πάει να στεφανωθεί την Περιστέρα του!
  • Ας πάει να βαπτίσει τα Παιδιά του!
  • Ας ξεχάσει το μάγκικο στυλ της νειότης του!
  • ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΣ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!
Νέο κήρυγμα μίσους του Αμβρόσιου: «Καλύτερα να με λένε φασίστα παρά κατσαπλιά» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ