Απίστευτο: Πέθανε όταν τον «ρούφηξε» μαγνητικός τομογράφος - iefimerida.gr

Απίστευτο: Πέθανε όταν τον «ρούφηξε» μαγνητικός τομογράφος

Μηχάνημα μαγνητικού τομογράφου. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας σε μαγνητικό τομογράφο νοσοκομείου, όταν πήγε για να δει έναν συγγενή του, στη Βομβάη της Ινδίας.

Ο 32χρονος Ρατζές Μαρού, σύρθηκε προς το μηχάνημα από την μαγνητική του δύναμη, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου.

Απίστευτο: Πέθανε όταν τον «ρούφηξε» μαγνητικός τομογράφος  | iefimerida.gr 0

Είχε μπει στην αίθουσα του μαγνητικού τομογράφου κρατώντας μία φιάλη οξυγόνου, καθώς συνόδευε έναν ηλικιωμένο συγγενή του. Η φιάλη καταστράφηκε όταν χτύπησε στο μηχάνημα κατά τη διάρκεια του τραγικού συμβάντος στο νοσοκομείο Ναϊρ, όπως αναφέρεται.

Συγγενής δείχνει φωτογραφία του 32χρονου Ρατζές Μαρού. Φωτογραφία: Times Now

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ρατζές, ένας πωλητής, πέθανε από την εισπνοή υγρού οξυγόνου που διέρρευσε από την φιάλη. Η νεκροψία έδειξε ως αιτία θανάτου την «διμερή πνευμοθώρακα λόγω τραυματικού υποδόριου εμφυσήματος», μια ανώμαλη συλλογή αέρα στο χώρο μεταξύ του πνεύμονα και του θωρακικού τοιχώματος, σύμφωνα με την Times Now.

Ο θείος του Ράτζες, μιλώντας εξ ονόματος της οικογένειας, δήλωσε «συγκλονισμένος» και «διαλυμένος».

Τρία μέλη του προσωπικού συνελήφθησαν με την κατηγορία πρόκλησης θανάτου λόγω αμέλειας, σύμφωνα με το άρθρο 304 του ινδικού ποινικού κώδικά, ανέφερε η αστυνομία.

Η Zee News ανέφερε επίσης, πως ο Ράτζες πέθανε μέσα σε μόλις 2 λεπτά.

Το υλικό από την κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει δοθεί στην αστυνομία που ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Οι μαγνητικοί τομογράφοι χρησιμοποιούν ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο για την παραγωγή εικόνων των οργάνων του σώματος. Σπρώχνουν μεταλλικά αντικείμενα προς αυτά και δεν πρέπει να εισέρχονται άνθρωποι με τέτοια αντικείμενα στον ίδιο χώρο με το μηχάνημα.

Το χέρι του σφηνώθηκε μεταξύ του μηχανήματος και της φιάλης οξυγόνου και το ισχυρό μαγνητικό πεδίο δεν του επέτρεψε να το πάρει, αναφέρει το Channel News Asia.

Ένας συγγενής δήλωσε: «Μόλις ο Ράτζες μπήκε με την φιάλη οξυγόνου, αποδείχθηκε πως το μηχάνημα βρισκόταν σε λειτουργία. Δεν μπορούσε να πάρει το χέρι του. Το σώμα του διογκώθηκε και δεν μπορούσε να μιλήσει».

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης, πως είχε επισκεφθεί την πεθερά της αδερφής του που ήταν στο νοσοκομείο και είχε προσφερθεί να πάει μαζί της στο μαγνητικό τομογράφο, μη γνωρίζοντας πως το μηχάνημα ήταν ήδη ενεργοποιημένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ