Για βιασμό κατηγορείται ο υπουργός Προϋπολογισμού του Μακρόν - iefimerida.gr

Για βιασμό κατηγορείται ο υπουργός Προϋπολογισμού του Μακρόν

Ο υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό σε μια υπόθεση που ανάγεται πριν από μια δεκαετία βρίσκεται ο υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας.

Η καταγγέλλουσα Σοφί Σπατς, ένα πρώην call girl, υποστηρίζει ότι ο Ζεράλντ Νταρμαμέν την πίεσε το 2009, περίοδο κατά την οποία ήταν δήμαρχος στην πόλη Τουκουάν, να κάνουν σεξ υποσχόμενος ότι θα τη βοηθήσει να καθαρίσει το όνομά της σε μια νομική διαμάχη. Η 46χρονη είχε καταγγείλει για πρώτη φορά το περιστατικό πέρυσι, αλλά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς εκείνη δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει εναντίον του. Στα μέσα Ιανουαρίου ωστόσο, επανήλθε με νέα μήνυση και η υπόθεση ξανάνοιξε.

Ο 35χρονος υπουργός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αν και έχει παραδεχθεί ότι έχει τη φήμη άνδρα επίμονου στο φλερτ, κι ότι έχει στείλει μερικά επίμονα SMS. Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για μια «ωμή προσπάθεια» να αμαυρώσει τη φήμη του η καταγγέλλουσα, και την μηνύουν για συκοφαντία.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ είπε ότι ο συνάδελφός της μπορεί να παραμείνει στο πόστο του εφόσον δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Τραβέρ είπε ότι ο Νταρμαμέν θα πρέπει να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

Ο Νταρμαμέν ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Προϋπολογισμού τον περασμένο Μάιο. Είναι ένας συντηρητικός πολιτικός, ο οποίος απεπέμφθη από το κόμμα Les Republicains μετά την απόφασή του να ενταχθεί στο κίνημα “En Marche” του Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ