Η Ευρώπη απαντά στον Τραμπ- Αν θέλεις εμπορικό πόλεμο, θα τον έχεις - iefimerida.gr

Η Ευρώπη απαντά στον Τραμπ- Αν θέλεις εμπορικό πόλεμο, θα τον έχεις

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αντιδράσει άμεσα αν οι ΗΠΑ περιορίσουν τις εξαγωγές, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετωπίσει την «πολύ άδικη» εμπορική πολιτική του μπλοκ των 28.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε συνέντευξη στο βρετανικό κανάλι ITV την Κυριακή ότι έχει πολλά προβλήματα με την Ε.Ε. τα οποία μπορούν να «μετασχηματιστούν σε κάτι μεγάλο» στο εμπόριο.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε σε συνέντευξη τύπου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloombergr, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει το εμπόριο σαν παίγνιο μηδενικού αθροίσματος.

«Δεν έχει να κάνει με κερδισμένους και χαμένους. Εμείς εδώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύουμε ότι το εμπόριο μπορεί και πρέπει να επιτρέπει να κερδίζουν όλοι» σημείωσε ο ίδιος.

«Πιστεύουμε επίσης ότι ενώ το εμπόριο πρέπει να είναι ανοιχτό και δίκαιο, πρέπει επίσης να βασίζεται σε κανόνες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αντιδράσει γρήγορα και κατάλληλα σε περίπτωση που οι εξαγωγές μας επηρεαστούν από οποιοδήποτε περιοριστικό εμπορικό μέτρο από τις ΗΠΑ» τόνισε ο ίδιος.

Η νέα προειδοποίηση της ΕΕ έρχεται μετά την απόφαση του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα να εφαρμόσει κανονιστικές ρυθμίσεις για την εισαγωγή ηλιακών πάνελ.

O Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο ITV είχε πει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να βάλουμε τα προϊόντα μας μέσα. Είναι πολύ, πολύ ζόρικα. Κι όμως στέλνουν τα προϊόντα τους σε εμάς – καθόλου φόροι, πολύ λίγοι φόροι. Είναι πολύ άδικο. Δεν είναι οι μόνοι, εξάλλου. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές χώρες και τόπους που το κάνουν. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πολύ, πολύ άδικη με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και νομίζω πως αυτό θα καταλήξει να είναι πολύ εις βάρος τους» είπε ο Τραμπ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ