Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Η κυβέρνηση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος - iefimerida.gr

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Η κυβέρνηση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ισραηλινού Προέδρου στην Ελλάδα, καταγγέλλει «για άλλη μία φορά την ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη και τις βαρβαρότητες κατά του παλαιστινιακού λαού».

«Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως η εμβάθυνση των πολιτικοστρατιωτικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ και των αντίστοιχων σχέσεων με την ΕΕ υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των λαών, είναι παράγοντας αποθράσυνσης της ισραηλινής επιθετικότητας κατά των Παλαιστινίων, φτάνοντας μέχρι του σημείου της δίωξης, της φυλάκισης ακόμα και παιδιών, όπως της νεαρής Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι αυτήν την περίοδο» αναφέρει ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη «απαιτεί τον τερματισμό της κατοχής και την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967 και στη βάση αυτή καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την κωλυσιεργία και να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ελληνικής Βουλής, του Δεκέμβρη του 2015».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ