Επίσκεψη Ρίβλιν- Μήνυμα κατά του ναζισμού από τον Προκόπη Παυλόπουλο - iefimerida.gr

Επίσκεψη Ρίβλιν- Μήνυμα κατά του ναζισμού από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα κατά της αναβίωσης του ναζισμού έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν.

Παίρνοντας αφορμή κατ' αρχάς από την επίσκεψη που ο Έλληνας Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει στο Ισραήλ και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, αλλά και την επίσκεψη, τώρα, του κ. Ρίβλιν -μια επίσκεψη που συμπίπτει με την Επέτειο του Ολοκαυτώματος-, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες θεωρούν το Μουσείο Ολοκαυτώματος ελάχιστο φόρο τιμής στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

«Δεν πρέπει να επιτραπεί η δράση υπολειμμάτων του φασισμού και του ναζισμού, που αποτελούν κίνδυνο για την ανθρωπότητα», τόνισε.

Στην εκτενή αναφορά του και στις διάφορες πτυχές του Μεσανατολικού, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη δράση του ISIS, ενώ πρότεινε επίλυση του Παλαιστινιακού, δίκαιη και βιώσιμη και για τους δύο λαούς (ισραηλινό-παλαιστινιακό).


Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των ευρω-ισραηλινών σχέσεων. Στο τέλος των δηλώσεων, θύμισε ότι οι τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι η Αθήνα, η Ρώμη και η Ιερουσαλήμ. Στο σημείο αυτό, ο κ. Ρίβλιν είπε ότι όπως η Αθήνα και η Ρώμη είναι οι πρωτεύουσες της Ελλάδας και της Ιταλίας αντιστοίχως, έτσι και η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ.


Αμέσως, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί στο θέμα τη θέση της Ε.Ε., με την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Θέση, ωστόσο, που «δεν αλλάζει τη βούλησή μας να δούμε το Ισραήλ όλο και πιο κοντά στην Ε.Ε.», όπως ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ