Ημέρα Πολιτικού Συμβουλίου σήμερα στο ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ημέρα Πολιτικού Συμβουλίου σήμερα στο ΠΑΣΟΚ

Ημέρα Πολιτικού Συμβουλίου σήμερα στο ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με βασικό θέμα τον τρόπο ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος, ενώ εντείνονται οι διεργασίες στα στρατόπεδα των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις, οι επίσημες υποψηφιότητες για την προεδρία θα κατατεθούν στο Εθνικό Συμβούλιο που -εκτός απροόπτου- θα συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Χρήστου Παπουτσή και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιάννης Ραγκούσης. Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει πάντως ότι για να κατατεθεί επίσημα μια υποψηφιότητα, θα πρέπει να συγκεντρώνει το 25% τουλάχιστον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, που απαρτίζεται από 380 στελέχη. Επομένως, στην καλύτερη περίπτωση οι υποψηφιότητες δεν μπορεί να είναι πάνω από τέσσερις.

Ανεξάρτητα των υποψηφιοτήτων, παραμένει αβέβαιη η διαδικασία με την οποία θα γίνει η εκλογή. Το καταστατικό ορίζει εκλογές από τις κομματικές οργανώσεις και τη βάση, όμως οι οικονομικές συνθήκες στο ΠΑΣΟΚ και ο φόβος για την προσέλευση οδηγούν πολλά στελέχη να προτείνουν εναλλακτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, μια ομάδα επτά υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ πρότεινε χτες η εκλογή νέου προέδρου να νην γίνει από τη βάση αλλά από έκτακτο Συνέδριο. Αν πάντως τηρηθεί το καταστατικό, τότε οι κάλπες μπορεί να στηθούν στις 18 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ