Το ISIS χτύπησε στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ -11 νεκροί [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το ISIS χτύπησε στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ -11 νεκροί [εικόνες & βίντεο]

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση τις τελευταίας 10 μέρες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 11 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κι άλλοι 16 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά στρατιωτικής ακαδημίας στην Καμπούλ.

Την ευθύνη της επίθεσης που ξεκίνησε περί τις 05:00 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας) ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό του πρακτορείο, το Άμακ.

Το ISIS χτύπησε στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ -11 νεκροί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν την στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αυτοκτονίας», έγραψε το πρακτορείο του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Νταουλάτ Ουαζίρι στην επίθεση συμμετείχαν πέντε άνδρες: «ένας από αυτούς ανατινάχθηκε», όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, «ένας άλλος συνελήφθη, τρεις σκοτώθηκαν» και απομένει ακόμη «ένας ο οποίος συνεχίζει να αντιστέκεται στις δυνάμεις μας», ανέφερε ο στρατηγός.

Το ISIS χτύπησε στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ -11 νεκροί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στην Ακαδημία «Στρατάρχης Φαχίμ», που καλύπτει μια τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και έχει περικυκλωθεί από μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν το τελευταίο δεκαήμερο, έπειτα από εκείνη με στόχο το ξενοδοχείο Intercontinental την 20ή Ιανουαρίου και την έκρηξη ενός ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους.

Το ISIS χτύπησε στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ -11 νεκροί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Οι Αρχές επέρριψαν την ευθύνη και για τις δύο προηγούμενες επιθέσεις στους Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ