Λεβέντης: Είμαι σφόδρα αντίθετος στο Νόβα Μακεντόνια -Διαπραγμάτευση από μηδενική βάση - iefimerida.gr

Λεβέντης: Είμαι σφόδρα αντίθετος στο Νόβα Μακεντόνια -Διαπραγμάτευση από μηδενική βάση

Λεβέντης: Είμαι σφόδρα αντίθετος στο Νόβα Μακεντόνια -Διαπραγμάτευση από μηδενική βάση /Φωπογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ώρες περίπου διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βασίλη Λεβέντη, τον τελευταίο πολιτικό αρχηγό που πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «αν η διαπραγμάτευση ξεκινάει από τη βάση ότι κουραστήκαμε, δεν αντέχουμε, πρέπει να λυθεί, να δώσει το "Νόβα Μακεντόνια", θα είμαι σφόδρα αντίθετος. Αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει τακτική και γίνει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, εκεί θα είναι όλη η Ελλάδα μαζί του, και εγώ πρώτος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του είπε πως ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, είχε προτείνει το όνομα «Σκόπια – Μακεδονία» και του αποκάλυψε ότι «κακά τα ψέματα, το όνομα που κυκλοφορεί στις πρεσβειες, είναι το "Νόβα Μακεντόνια"».
«Ζητάω μια μεγάλη κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια, γιατί ήξερα ότι θα χρειαστούμε τη συναίνεση. Και ήρθε η ώρα», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Οι μετακινήσεις των βουλευτών είναι ένα αισχρό φαινόμενο που υπήρχε πάντα». Όποιος προδίδει την εντολή του λαού, θα κλαίει τη νύχτα των εκλογών».

Ο κ. Λεβέντης πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 17:30.

Στην αρχή της συνάντησης ρώτησε τον πρωθυπουργό αν έλαβε την συγκατάθεση των υπόλοιπων αρχηγών γι αυτό που πάει να κάνει . Δεν έλαβα καμία συγκατάθεση, την ευλογία τους έλαβα, απάντησε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει στη συνέχεια αστειεύομαι, τίποτα δεν πήρα, ούτε συγκατάθεση, ούτε ευλογία.

Ο Λεβέντης ανέφερε πως είναι αντίθετος με την σύνθετη ονομασία επειδή περιέχει τον όρο Μακεδονία .«Θα δώσω την συγκατάθεσή μου σε άλλο όνομα» ανέφερε και όταν ο πρωθυπουργός τον ρώτησε ποιο όνομα ο κ. Λεβέντης απάντησε:« Σκόπια».

Μην δώσεις το όνομα Μακεδονία γιατί επάνω σ΄αυτό έχει χυθεί αίμα, είπε ο Λεβέντης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην πάρει επάνω του αυτό το στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βασίλης Λεβέντης πολιτικοί αρχηγοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ