Οι Γάλλοι έχουν έρωτα με την Nutella -Και υπάρχει εξήγηση [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι έχουν έρωτα με την Nutella -Και υπάρχει εξήγηση [εικόνες]

(Φωτογραφία: Instagram @Nutella)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκπτωση 70% στη Nutella έφερε σε παροξυσμό τους Γάλλους με τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα σουπερμάρκετ να είναι εικόνες που βλέπουμε στην Black Friday.

Ωστόσο, αν σε πολλούς έκαναν εντύπωση, ο έρωτας των Γάλλων για την Nutella είναι γνωστός. Στη Γαλλία καταναλώνονται 75.000 τόνοι Nutella κάθε χρόνο!

Η μακρά σχέση αγάπης με τη συγκεκριμένη κρέμα φουντουκιού αρχίζει στην παιδική ηλικία και μάλιστα πολλοί την περιγράφουν σαν «αρρώστια».

Οι Γάλλοι έχουν έρωτα με την Nutella -Και υπάρχει εξήγηση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την συγγραφέα και blogger Clotilde Dusoulier είναι μια παιδική σχέση.

«Οι Γάλλοι την τρώνε με το κουτάλι. Οταν ήμουν παιδί την άπλωνα σε μια φέτα του τοστ. Και όπως με τις καραμέλες, όσοι μεγαλώνουν συνεχίζουν να την απολαμβάνουν για να συνδεθούν με το εσωτερικό τους παιδί», αναφέρει στο The Local.

Οπως εξηγεί, οι Γάλλοι έχουν την τάση να στρέφονται στα γλυκά σε περιόδους αβεβαιότητας.

«Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στη Γαλλία τώρα, αλλά υπάρχει ένας ενθουσιασμός για τους pastry chefs. Η έκπτωση, λοιπόν, αυτής της παιδικής μνήμης είναι πιθανό να αναδείξει μνήμες που μοιράστηκαν με σχολικούς φίλους, κεράσματα και άλλες θετικές στιγμές», δηλώνει.

Οποια πάντως και να είναι η σχέση της Γαλλίας με τη Nutella, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας άσκησαν κριτική για τα όσα εκτυλίχθηκαν στα σουπερμάρκετ.

«Είναι σαν ζώα. Μια γυναίκα της τράβηξαν τα μαλλιά, μια ηλικιωμένη πήρε ένα ολόκληρο κιβώτιο στο κεφάλι της, ένας άλλος βγήκε με ματωμένο χέρι. Ήταν φρικτό» δήλωσε στην εφημερίδα Le Progres, ένας από τους πελάτες στο σούπερ μάρκετ στην περιοχή Rive de Gier της κεντρικής Γαλλίας.

Στα καταστήματα στην περιοχή των Ostricourt έφτασε η αστυνομία καθώς πελάτες ορμούσαν να αρπάξουν το πολυπόθητο βαζάκι.

Οι Γάλλοι έχουν έρωτα με την Nutella -Και υπάρχει εξήγηση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nutella Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ