Αυτά είναι τα νέα υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που παρήγγειλε ο Πούτιν [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα νέα υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που παρήγγειλε ο Πούτιν [βίντεο]

Το προηγούμενο μοντέλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμβαση για την κατασκευή δέκα υπερηχητικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160Μ2 υπέγραψε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Τα εκσυγχρονισμένα βομβαρδιστικά -Blackjack τα έχει «βαφτίσει» το ΝΑΤΟ- θα παραδοθούν στη ρωσική πολεμική αεροπορία μέχρι το 2027 και το κόστος τους αναμένεται να φθάσει τα 2,16 δισ ευρώ.

Το τεράστιο αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να αναδιπλώνει προς τα πίσω τα φτερά του για να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα και είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Tu-160, το οποίο αναπτύχτηκε τη δεκαετία του 1980, ώστε να το χρησιμοποιήσει η τότε ΕΣΣΔ σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των ρωσικών εταιρειών αεροναυπηγικής και την ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων της Ρωσίας», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο Gorbunov της εταιρείας Kazan Aviation, θυγατρικής της PAO Tupolev στο Καζάν του Ταταρστάν.

Αυτά είναι τα νέα υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που παρήγγειλε ο Πούτιν [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Αυτά είναι τα νέα υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που παρήγγειλε ο Πούτιν [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το TU-160M μπορεί να καλύψει απόσταση 12.000 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό και να φέρει 12 πυραύλους Κρουζ ή 12 πυραύλους μικρού βεληνεκούς με πυρηνικές κεφαλές. Θα διαθέτει τέσσερις νέους κινητήρες NK-32 Series 02, νέα αεροβοηθήματα, νέο σύστημα ναυτιλίας και ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών και ελέγχου και θα είναι σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία κατά 60% αποτελεσματικότερο από το προηγούμενο μοντέλο, που χρησιμοποιήθηκε σε αεροπορικές επιχειρήσεις στην Συρία κυρίως κατά στόχων του «Ισλαμικού Κράτους».

Αυτά είναι τα νέα υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που παρήγγειλε ο Πούτιν [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το Tu-160 έχει χρησιμοποιηθεί κατ' επανάληψη σε ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία (Φωτογραφία: Wikipedia)

Επί των ημερών του Πούτιν, ο οποίος κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της χώρας εδώ και 18 χρόνια κι αναμένεται να επανεκλεγεί στις Μαρτίου, η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τις αμυντικές της δαπάνες, ενώ έχει επέμβει στρατιωτικά στη Γεωργία, την Κριμαία και τη Συρία.

Η Ρωσία σκοπεύει επίσης να ξεκινήσει την παραγωγή μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του Il-78, που θα μπορεί να ανεφοδιάζει με καύσιμα εν πτήσει το TU-160, ώστε να μπορεί να φθάσει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ