Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] - iefimerida.gr

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζωντανός πιστεύουν ότι είναι ένας από τους τρεις βαρυποινίτες που δραπέτευσαν πριν από 55 χρόνια από τις φυλακές του Αλκατράζ μέλη της οικογένειάς του.

Λένε μάλιστα ότι γνωρίζουν που κρύβεται ο Τζον Άνγκλιν.

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι τρεις δραπέτες του Αλκατράζ: Φρανκ Μόρις, Τζον Άνγκλιν και Κλάρενς Άνγκλιν

Τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 1962 ο διαβόητος ληστής τραπεζών, μαζί με τον αδελφό του Κλάρενς και τον συγκρατούμενό τους Φρανκ Μόρις πέρασαν σε αφύλακτο στενό διάδρομο από τρύπα που είχαν ανοίξει στο κελί τους, κατάφεραν να ξεγελάσουν τους φρουρούς «της πιο ασφαλούς φυλακής των ΗΠΑ» και να πηδήξουν πάνω από δύο φράκτες με αγκαθωτά συρματοπλέγματα προτού ξανοιχτούν με μια αυτοσχέδια λέμβο στα παγωμένα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο κι εξαφανιστούν.

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 1

To κελί των κρατουμένων και η τρύπα που άνοιξαν στον τοίχο (Φωτογραφία: Wikipedia)

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 2

O αφύλακτος διάδρομος που χρησιμοποίησαν οι τρεις δραπέτες (Φωτογραφία: Wikipedia)

Δεν αποδείχτηκε ποτέ αν επέζησαν ή πνίγηκαν -αν και δεν βρέθηκαν ποτέ τα πτώματά τους-, αλλά όπως προέκυψε τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί του τμήματος Ρίτσμοντ του Σαν Φρανσίσκο είχαν λάβει πριν από τέσσερα χρόνια μια μυστηριώδη επιστολή, που φέρεται να έγραψε ο Τζον Άνγκλιν, ενημερώνοντάς τους ότι και οι τρεις είχαν επιβιώσει, ότι ο ίδιος έπασχε από καρκίνο και διαρπαγματευτόταν την παράδοσή του.

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι ανεψιοί των Τζον και Κλάρενς Άνγκλιν, Κεν και Ντέιβιντ Γουίντνερ στις φυλακές-μουσείο του Αλκατράζ (Φωτογραφία: Facebook)

Οι ανεψιοί του, Κεν και Ντέιβιντ Γουίντνερ δηλώνουν οργισμένοι με τις «απάνθρωπες» Αρχές, που έκρυψαν επί τόσα χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας το χειρόγραφο σημείωμα του θείου τους. «Αν χρειαζόταν βοήθεια, θα μπορούσε να είχε πάει σ’ ένα νοσοκομείο ή έναν γιατρό και κανείς δεν θα γνώριζε ποιος ήταν. Ξέρω ότι αν ήταν ο Τζον σ’ εμάς θα είχε έλθει, δεν θα πήγαινε στο FBI», είπε ο Κεν στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 4

O Tζον Άνγκλιν φέρεται να έστειλε επιστολή το 2013 στις Αρχές, ενημερώνοντας ότι επέζησαν και οι τρεις δραπέτες του Αλκατράζ (Φωτογραφία: Wikipedia)

Η επιστολή του 2013, που έφερε στο φως το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο KPIX 5 αναφέρει: «Λέγομαι Τζον Άνγκλιν. Δραπέτευσα από το Αλκατράζ τον Ιούνιο του 1962 μαζί με τον αδελφό μου Κλάρενς και τον Φρανκ Μόρις. Είμαι 83 ετών και σε άθλια κατάσταση. Έχω καρκίνο... Ναι, τα καταφέραμε όλοι μας εκείνη τη νύχτα, αλλά μόλις που γλιτώσαμε. Δεν είναι αστείο.

Αν ανακοινώσετε στην τηλεόραση ότι μου υπόσχεστε να πάω φυλακή όχι για παραπάνω από έναν χρόνο και να μου παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, θα σας ξαναγράψω για να σας ενημερώσω πού ακριβώς βρίσκομαι».

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η επιστολή που φέρεται ότι έστειλε ο Τζον Άνγκλιν στο αστυνομικό τμήμα του Ρίτσμοντ, στο Σαν Φρανσίσκο το 2013 (Φωτογραφία: YOUTUBE/CBS SF Bay Area)

Ο συγγραφέας του χειρόγραφου σημειώματος λέει ότι ο Φρανκ Μόρις πέθανε το 2008 και ο αδελφός του Κλάρενς το 2011.

Ο ανεψιός του Τζον Άνγκλιν, Κεν, είπε ότι έμαθε για την επιστολή τα τελευταία 24ωρα, όταν δημοσιεύτηκε η υπόθεση.

«Αν ήταν αυτός, αν ήταν αλήθεια, τότε [οι Αρχές] έκρυψαν το γράμμα πέντε χρόνια, αφήνοντάς τον ουσιαστικά να πεθάνει. Πιστεύω ότι ο Τζον είναι ζωντανός, δεν πιστεύω ότι ζει ο Κλάρενς, όσο για τον Φρανκ Μόρις δεν έχω ιδέα. Ξέρω ότι ο Φρανκ Μόρις ήταν μαζί τους το 1975. Ξέρω που βρίσκονται, αλλά δεν πρόκειται να το πω», είπε. Κι ο αδελφός του, Ντέηβιντ, συμπλήρωσε: «Είναι απάνθρωπο που δεν ενημέρωσαν την οικογένεια ότι έλαβαν αυτή την επιστολή το 2013. Θεωρώ ότι πιθανώς να είχε αποτανθεί στους συγγενείς του. Δεν νομίζω να συμφωνούσε ο Τζον να κάνει ένα χρόνο φυλακή με αντάλλαγμα ιατρική βοήθεια. Στην καλύτερη περίπτωση θα ζητούσε να του απονεμηθεί χάρη».

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι αδελφοί Γουίντνερ λένε ότι γνωρίζουν που βρίσκεται ο θείος τους, Τζον Άνγκλιν (Φωτογραφία: Facebook)

Ο Ντέιβιντ Γουίντνερ είπε ακόμη ότι είναι «πολύ πιθανό» ο Τζον Άνγκλιν να είναι ακόμη ζωντανός, επισημαίνοντας ότι οι τρεις δραπέτες «ήταν πολύ, πολύ ικανοί» στην επιβίωση.

Το FBI ανέλυσε την επιστολή για να βρει τυχόν ίχνη DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει άκρη.

Οι φήμες για την τύχη των τριών δραπετών έδιναν και έπαιρναν επί δεκαετίες και αναζωπυρώθηκαν το 1979 με την ταινία «Απόδραση από το Αλκατράζ» του Κλιντ Ίστγουντ.

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Το FBI είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι τρεις βαρυποινίτες πιθανότατα παρασύρθηκαν από τα άγρια ρεύματα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και πνίγηκαν ή πέθαναν από υποθερμία.

Αλλά πριν από δύο χρόνια οι δυο ανεψιοί των Άνγκλιν έδωσαν νέα διάσταση στην υπόθεση όταν παρουσίασαν στην αστυνομία μια φωτογραφία, που όπως έλεγαν έδειχνε τον Τζον και τον Κλάρενς στη Βραζιλία το 1975.

Ενώ μιλώντας σε ντοκιμαντέρ υποστήριξαν ότι ένας συνεργός των θείων τους τους παρέλαβε και τους φυγάδευσε στη Νότια Αμερική.

Απόδραση από το Αλκατράζ: Συγγενείς του... θρυλικού δραπέτη πιστεύουν ότι είναι ζωντανός [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Μάλιστα έδειξαν μια φωτογραφία που τραβήχτηκε όπως είπαν σε αγρόκτημα των Άνγκλιν στη Βραζιλία και στην οποία εμφανίζονται δύο άνδρες που έμοιαζαν πολύ στους δύο δραπέτες.

Πρόσφατα μάλιστα την έδωσαν στον πρώην αστυνομικό Αρτ Ρόντερικ, επικεφαλής μακροχρόνιας έρευνας για την απόδραση.

Ειδικός που εξέτασε τη φωτογραφία είπε ότι ήταν «πολύ πιθανό» οι εικονιζόμενοι να ήταν όντως οι δραπέτες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ