Βιέννη: Ξεκινούν πάλι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία, υπό τον ΟΗΕ - iefimerida.gr

Βιέννη: Ξεκινούν πάλι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία, υπό τον ΟΗΕ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινούν και πάλι σήμερα στη Βιένη οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης της βίας επί του πεδίου με την επέμβαση της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της χώρας εναντίον των Κούρδων.

Ένα μήνα μετά την προηγούμενη όγδοη συνάντηση στη Γενεύη, η οποία δεν απέφερε καρπούς, οι αντιπροσωπείες της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης θα συναντηθούν για δύο ημέρες στην έδρα στη Βιέννη του ΟΗΕ σε «μια τελευταία ελπίδα για την ειρήνη», όπως τη χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση», παραδέχθηκε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

Οι προηγούμενοι γύροι στέφθηκαν με αποτυχία, με τις δύο πλευρές να αρνούνται να έχουν άμεσες συνομιλίες. Και αυτή τη φορά «η πιθανότητα να επιτευχθεί πρόοδος είναι μικρή», εκτίμησε ο Φίρας Μόνταντ του αμερικανικού ινστιτούτου HIS Markit.

Οι συνομιλίες στη Βιέννη ξεκινούν λίγες ημέρες πριν το Συριακό Κογκρέσο που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι έπειτα από πρωτοβουλία της Ρωσίας και του Ιράν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ διαπραγματεύσεις ειρήνη Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ