Τα Τρία Γουρουνάκια στην εποχή των social media [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα Τρία Γουρουνάκια στην εποχή των social media [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα θετική αποδοχή στον κόσμο του Ίντερνετ είχε η διαφήμιση της βρετανικής εφημερίδας The Guardian για την νέα της καμπάνια που φιλοδοξεί να προωθήσει ένα νέο μοντέλο δημοσιογραφίας, σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης είναι εξίσου σημαντικός στην εύρεση πληροφοριών, με τον δημοσιογράφο που ερευνά μια είδηση.

Για να παρουσιάσει τη δύναμη που έχει το αναγνωστικό κοινό στο να δοθεί ολόκληρη η εικόνα μιας ιστορίας, η εφημερίδα χρησιμοποιεί το κλασσικό παραμύθι του κακού λύκου με τα τρία γουρουνάκια, το οποίο έχει προσαρμόσει στα σημερινά δεδομένα. Στο, ομολογουμένως, πρωτότυπο σενάριο της διαφήμισης, το γνωστό παραμύθι μετατρέπεται σε ένα γεμάτο δράση και συνωμοσίες φιλμ νουάρ, στο οποίο ο θάνατος του κακού λύκου είναι αποτέλεσμα δολοφονίας.

Η ανατρεπτική διαφήμιση διάρκειας 2 λεπτών, παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η εφημερίδα θα κάλυπτε σήμερα την ιστορία των τριών γουρουνιών. Ξεκινάει με τη σύλληψη των γουρουνιών στο τούβλινο σπίτι που είναι το μόνο που απέμεινε όρθιο, ως κατηγορούμενα για το θάνατο του λύκου, ενώ η διαδικτυακή κοινότητα υπερασπίζεται με πάθος την αθωότητά τους.

Ωστόσο, από κει και πέρα αρχίζει να ξετυλίγεται η σκοτεινή πλευρά της ιστορίας, καθώς όπως αποκαλύπτεται τα τρία γουρουνάκια διέπραξαν ασφαλιστική απάτη, σκοτώνοντας τον κακό λύκο, ώστε να εισπράξουν την ασφάλεια ζωής του, με το όλο θέμα τελικά να καταλήγει σε μια μαζική διαμαρτυρία εναντίον των μεγάλων τραπεζών, αλλά και στη σύλληψη των γουρουνιών, χάρη στα στοιχεία που συνέλεξαν αναγνώστες της εφημερίδας και της ιστοσελίδας της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ