Στη Γερμανία έφτιαξαν κλαμπ για όσους μισούν το γυμναστήριο -Μπύρες, άραγμα και ασκήσεις σε πολυθρόνες [εικόνες] - iefimerida.gr

Στη Γερμανία έφτιαξαν κλαμπ για όσους μισούν το γυμναστήριο -Μπύρες, άραγμα και ασκήσεις σε πολυθρόνες [εικόνες]

Η (Φωτογραφία: AP Photo/Markus Schreiber)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπύρες, πατατάκια και άραγμα. Αυτό είναι το τρίπτυχο μιας νέας λέσχης που δημιουργήθηκε στη Γερμανία και απευθύνεται σε εκείνους που δεν θέλουν να τρέχουν στα γυμναστήρια.

Ο Τόρμπεν Μπέρταμ αποφάσισε να δημιουργήσει τη λέσχη του καθώς βαρέθηκε οι συνάδελφοί του να τον πιέζουν να πάει για προπόνηση κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.

Ετσι, πλέον δηλώνει περήφανα πως ο Sofa Sports Association απευθύνεται σε όσους δεν είναι vegan και σε όσους δεν έχουν εμμονή με την καριέρα τους.

«Δεν μου άρεσε αυτή η συνεχής πίεση για να βελτιώσω τον εαυτό μου», τονίζει, προσθέτοντας πως είναι το αντίθετο από την εικόνα των νέων Γερμανών: Αδύνατοι, περιποιημένοι, αλλά στρεσαρισμένοι.

Στη Γερμανία έφτιαξαν κλαμπ για όσους μισούν το γυμναστήριο -Μπύρες, άραγμα και ασκήσεις σε πολυθρόνες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα μέλη της λέσχης μπορούν να περάσουν την ώρα τους κάνοντας μπρος-πίσω στην πολυθρόνα, να... τρώνε πατατάκια μέσα από πλαστικά ποτήρια, χωρίς χέρια και να επιδίδονται σε «ασκήσεις», ενώ κάθονται σε πολυθρόνες.

Η λέσχη λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο με τα μέλη να συναντιούνται σε μπαρ και παμπ του Βερολίνου. Προς το παρόν έχει 25 μέλη από 8 έως 64 ετών. Ευπρόσδεκτοι είναι άντρες, γυναίκες και παιδιά.

Στη Γερμανία έφτιαξαν κλαμπ για όσους μισούν το γυμναστήριο -Μπύρες, άραγμα και ασκήσεις σε πολυθρόνες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η σύζυγος του Μπέρταμ στην αρχή σκέφτηκε πως πρόκειται για «ανοησία» αλλά σύντομα άλλαξε γνώμη.

Ο 50χρονος Νόρμπερτ Μπούντεντικ, υποστηρίζει πως οι συναντήσεις είναι πολύ πιο ικανοποιητικές από τις ασκήσεις στο γυμναστήριο. «Είναι πολύ ωραίο να μιλάω με ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος», λέει.

Η λέσχη, ούσα γερμανική, δεν είναι μόνο διασκέδαση και παιχνίδι, καθώς διέπεται από κανόνες και τάξη. Ο Μπέρταμ έχει κάνει ασφάλεια ατυχήματος για την ομάδα, έχει προχωρήσει στις απαραίτητες φορολογικές ενέργειες και έχει υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε περιφερειακό αθλητικό σύλλογο.

Ο ιδρυτής φιλοδοξεί πως η λέσχη του θα περάσει τα γερμανικά σύνορα και μέχρι το 2019 θα υπάρχει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ασκήσεων σε καναπέδες!

Στη Γερμανία έφτιαξαν κλαμπ για όσους μισούν το γυμναστήριο -Μπύρες, άραγμα και ασκήσεις σε πολυθρόνες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Στη Γερμανία έφτιαξαν κλαμπ για όσους μισούν το γυμναστήριο -Μπύρες, άραγμα και ασκήσεις σε πολυθρόνες [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Στη Γερμανία έφτιαξαν κλαμπ για όσους μισούν το γυμναστήριο -Μπύρες, άραγμα και ασκήσεις σε πολυθρόνες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πηγή: Daily Mail

Φωτογραφίες: AP Photo/Markus Schreiber

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λέσχη Γερμανία Sofa Sports Association
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ