Κουτρουμάνης: Καμία παροχή δεν κινδυνεύει από την κατάργηση ΟΕΚ και ΟΕΕ - iefimerida.gr

Κουτρουμάνης: Καμία παροχή δεν κινδυνεύει από την κατάργηση ΟΕΚ και ΟΕΕ

Κουτρουμάνης: Καμία παροχή δεν κινδυνεύει από την κατάργηση ΟΕΚ και ΟΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη διαβεβαίωση πως κανένα πρόγραμμα και καμία παροχή, είτε αφορά σε δάνεια για αγορά κατοικίας είτε επιδοτήσεις ενοικίου, δεν κινδυνεύει από την κατάργηση των δύο Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) έδωσε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, από το βήμα της Bουλής.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, με αφορμή συζήτηση σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη και του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, υποστήριξε ότι ο ΟΑΕΔ, θα αναλάβει να συνεχίσει τη λειτουργία των υποχρεώσεων των δύο Οργανισμών και να διεκπεραιώνει όλες τις εκκρεμότητες και τις ανοικτές συμβάσεις, μέχρι να συσταθεί η διάδοχη κατάσταση.

«Όλοι αναγνωρίζουν το σημαντικό κοινωνικό έργο των δύο οργανισμών, αλλά πρέπει και να μην εξωραΐζουμε τα πράγματα και να ομολογήσουμε ότι δεν λειτουργούσαν όλα καλά. Υπήρξαν σύλλογοι που είχαν ιδρυθεί με μόνο σκοπό να πάρουν δάνεια που δεν θα επέστρεφαν ποτέ», σχολίασε ο κ. Κουτρουμάνης.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι οι 1.300 εργαζόμενοι, σήμερα, στους δύο οργανισμούς θα μεταφερθούν με κύρια εργασιακή σχέση στον ΟΑΕΔ, θα αξιολογηθούν, ενώ θα καλύψουν και οργανισμούς με σημαντικά προβλήματα όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ΙΚΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ