ΕΕ: «Καμπάνα» 1 δισ. ευρώ στην Qualcomm για συμφωνίες με την Apple - iefimerida.gr

ΕΕ: «Καμπάνα» 1 δισ. ευρώ στην Qualcomm για συμφωνίες με την Apple

Πρόστιμο στην Qualcomm επέβαλλε η Κομισιόν/ Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ πρόστιμο ύψους 997 εκατ. ευρώ επέβαλαν οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Qualcomm για πληρωμές της εταιρείας στην Apple ώστε να χρησιμοποιεί μόνο δικά της τσιπ μπλοκάροντας τους αντιπάλους της, όπως την Intel.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η έρευνά της, που ξεκίνησε το 2015, κάλυψε την περίοδο από το 2011 έως το 2016 και έλαβε υπόψη της την κυριαρχία της Qualcomm στην αγορά των τσιπ, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα για τις ταχύτατες 4G συνδέσεις των κινητών.

«Η Qualcomm πλήρωσε δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε έναν βασικό πελάτη, την Apple, έτσι ώστε να μην κάνει αγορές από αντιπάλους. Οι πληρωμές αυτές δεν αποτελούσαν μόνο εκπτώσεις στις τιμές- έγιναν υπό την προϋπόθεση ότι η Apple θα χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τα τσιπ της Qualcomm σε όλα τα iPhones και iPads», δήλωσε η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Qualcomm πρόστιμο EE Apple
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ