Πόσο κακό είναι να αποτυγχάνεις; Δύο ισχυροί άνδρες απαντούν [βίντεο] - iefimerida.gr

Πόσο κακό είναι να αποτυγχάνεις; Δύο ισχυροί άνδρες απαντούν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Ιούνιο του 2014, η Amazon λάνσαρε το Fire Phone, το πρώτο της οικιακό smartphone.


Εγινε γρήγορα μια παταγώδης αποτυχία, η οποία στοίχισε μάλλον πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στον Ομιλο. Ωστόσο, ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Amazon, δεν έδειξε να λυπάται.


Σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η The Washington Post, εξήγησε τη στάση του:
«Αν θεωρείτε ότι πρόκειται για φιάσκο, να ξέρετε ότι δουλεύουμε αυτή τη στιγμή σε πιο μεγάλες αποτυχίες. Δεν αστειεύομαι. Ορισμένες από αυτές θα ενσωματώσουν το Fire Phone σε άλλες χρήσεις.
Το πλεονέκτημα αυτής της άποψης είναι πως ένας πολύ μικρός αριθμός επιτυχημένων καινοτομιών θα χρηματοδοτήσει δεκάδες ή και εκατοντάδες αποτυχίες.
Κάθε μια από τις σημαντικές καινοτομίες μας εκπροσωπεί έναν τεράστιο κίνδυνο και απαιτεί πολύ θάρρος και επιμονή εκ μέρους μας. Ορισμένες πέτυχαν, αλλά η πλειοψηφία ναυάγησε.
Ετσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όποιο κι αν είναι το μέγεθος του σχεδίου. Πρέπει να βάζουμε στοιχήματα. Ακόμη κι αν κάνουμε πατάτες, μαθαίνουμε από την εμπειρία μας και περνάμε σε άλλα πράγματα
».


Μετά από αυτή την παρέμβαση ο Μπέζος έγινε διάσημος για την «θεωρία της εποικοδομητικής αποτυχίας».


Την ίδια άποψη για την αποτυχία μοιράζεται και το πανίσχυρο αφεντικό της Space X και της Tesla, Elon Musk.


Η θέση του είναι ότι «Η επιτυχία δεν συνίσταται στο να μην κάνεις ποτέ λάθη, αλλά να μην κάνεις το ίδιο λάθος δύο φορές».


Ο ισχυρός άνδρας ανέβασε ένα σχετικό βίντεο στο ίντερνετ, το οποίο έγινε viral και επηρέασε εκατοντάδες επιχειρηματίες, με τον ειρωνικό τίτλο «Πώς να κάνετε έναν πύραυλο να μην προσγειωθεί». Στο βίντεο παρουσιάζονται διάφορες αποτυχημένες προσπάθεις της εταιρείας Space X να εκτοξεύσει τον πύραυλο Falcon 9.


Εμφανίζονται μάλιστα όλα τα προβλήματα: εκρήξεις στον αέρα, έλλειψη υγρού οξυγόνου που προκαλεί τεχνικά προβλήματα, αποτυχημένες προσγειώσεις καθώς και χιουμοριστικά σχόλια.


Αλλά το βίντεο καταλήγει σε « happy end » : ο πρώτος όροφος του πυραύλου Falcon 9 επέστρεψε τελικά στη Γη, τον Δεκέμβριο του 2015 και η πρώτη του προσγείωση έγινε κανονικά σε μια πλωτή βάρκα. Δύο επιτυχίες που σημάδεψαν την επιχείρηση.
Μέσα από αυτό το βίντεο, το μήνυμα του Elon Musk είναι σαφές: «αν θέλετε να πετύχετε , μη φοβάστε τις αποτυχίες, γιατί αυτές ενυπάρχουν στη διαδικασία της δημιουργίας». Αυτό το μήνυμα είχε τρομερό αντίκτυπο στο Facebook και στο Twitter από επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποτυχία Έλον Μασκ Τζέφ Μπέζος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ