Σάλος με πάρτι οργίων σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο -Καλεσμένοι γνωστοί πολιτικοί και επιχειρηματίες [βίντεο] - iefimerida.gr

Σάλος με πάρτι οργίων σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο -Καλεσμένοι γνωστοί πολιτικοί και επιχειρηματίες [βίντεο]

Σάλος με την ανάρμοστη συμπεριφορά επιφανών Βρετανών σε φιλανθρωπικό γκαλά. Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο, στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι Βρετανοί από τον κόσμο της πολιτικής, των οικονομικών και της ψυχαγωγίας.

Σάλος με πάρτι οργίων σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο -Καλεσμένοι γνωστοί πολιτικοί και επιχειρηματίες [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στις 18 Ιανουαρίου, το Dorchester Hotel φιλοξένησε το φιλανθρωπικό γκαλά του Presidents Club Charity Dinner, μια ετήσια εκδήλωση μόνο για άνδρες που συγκεντρώνει εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικές οργανώσεις για παιδιά. Δύο δημοσιογράφοι των Financial Times παρακολούθησαν την εκδήλωση ως «μυστικοί πράκτορες» εργαζόμενοι ως υπάλληλοι από την εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 400 καλεσμένοι.

Το Presidents Club προσέλαβε 130 γυναίκες ως οικοδέσποινες στο γκαλά, Όλες φορούσαν μαύρα ρούχα και έπρεπε να φορούν μαύρα εσώρουχα και «σέξι» παπούτσια για να παρελαύνουν μπροστά από τους καλεσμένους στην αρχή της βραδιάς.

Ωστόσο, οι δύο γυναίκες δημοσιογράφοι των Financial Times υποστήριξαν πως σε ορισμένες γυναίκες ζητήθηκε να παρελάσουν μπροστά από συγκεκριμένους καλεσμένους. Ένας μάλιστα εξ αυτών, κατάφερε να αρπάξει μία από αυτές και να της πει: «Φαίνεσαι πάρα πολύ νηφάλια. Θέλω να πιεις όλο το ποτήρι με το ποτό, να βγάλεις τα εσώρουχά σου και να χορέψεις επάνω στο τραπέζι».

Οι μυστικοί δημοσιογράφοι κατέγραψαν επίσης ένα άλλο περιστατικό, με χορεύτριες burlesque «ντυμένες με φτερά και αστεράκια – αυτοκόλλητα που έκρυβαν τις θηλές τους».

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κωμικός Ντέιβιντ Γουάλιαμς και στη λίστα των προσκεκλημένων ήταν ο Σερ Φίλιπ Γκριν, ο Ντεν Πίτερ Τζόουνς και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ocado Τιμ Στάινερ. Φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά αυτοί παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ή αν συμμετείχαν σε κάποιο από αυτά τα περιστατικά.

Η εκπομπή του BBC «Newsnight» ανέφερε πως ο βουλευτής και νεοσυσταθείς υπουργός Οικογένειας, Ναντίμ Ζαχάβι, παρέστη επίσης, αλλά έφυγε νωρίς από την εκδήλωση επειδή την βρήκε «παράξενη» και «άβολη».

Το Presidents Club συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια λίρες στο δείπνο και κατά τη διάρκεια της 33χρονης ιστορίας του έχει δώσει πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Οι οικοδέσποινες προσλήφθηκαν από την εταιρεία Artista, η οπολία σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως όλες τους έπρεπε να είναι «ψηλές, λεπτές και όμορφες και είπαν στις υποψήφιες να μην φέρουν φίλους ή φίλες στην εκδήλωση.

Σάλος με πάρτι οργίων σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο -Καλεσμένοι γνωστοί πολιτικοί και επιχειρηματίες [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, η ιδρύτρια της εταιρείας Καρολίν Ντάντιτζε, φέρεται να είπε στη μία δημοσιογράφο των Financial Times: «Ορισμένα κορίτσια την αγαπούν αυτή τη δουλειά και άλλα θεωρούν πως είναι η χειρότερη δουλειά του κόσμου και πως δεν θα την ξανακάνουν ποτέ. Απλώς πρέπει να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς άνδρες και αν μπορέσετε να το κάνετε αυτό, όλα θα πάνε καλά».

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, Ντέιβιντ Γουάλιαμς. Φωτογραφία: AP

Οι γυναίκες, που όλες τους υπέγραψαν μία συμφωνία εχεμύθειας, προειδοποιήθηκαν πως μερικοί από τους καλεσμένους ενδέχεται να προσπαθήσουν να τις αποπλανήσουν. Όλες τους θα έπαιρναν 150 λίρες για μία βάρδια 10 ωρών και άλλες 25 λίρες για το ταξί της επιστροφής στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, στις γυναίκες δόθηκαν φορέματα για την εκδήλωση και έπρεπε να παραταχθούν και να παρελάσουν μπροστά στους καλεσμένους στην αρχή της βραδιάς.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους καλεσμένους κρατούσαν τα χέρια των κοριτσιών ενώ καθόντουσαν. Μια γυναίκα είπε στην μυστική δημοσιογράφο πως ένας άνδρας την άγγιξε σε ακατάλληλα σημεία και πως κάποιος άλλος προσπάθησε να τη φιλήσει.

Πολλές από τις κοπέλες ήταν νέοι ηθοποιοί ή φοιτήτριες που ήθελαν να βγάλουν επιπλέον χρήματα και μερικές εξ αυτών δήλωσαν «συγκλονισμένες» και «φοβισμένες» από την εμπειρία τους.

Τα μεσάνυχτα, όλοι μετακόμισαν σε ένα άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου για ένα after-party, όπου μία οικοδέσποινα ανέφερε πως κάποιος της ζήτησε να βγάλει τα εσώρουχά της και να χορέψει στο τραπέζι.

Το ξενοδοχείο δήλωσε στους Financial Times πως δεν γνώριζαν για καμία παρενόχληση στο πάρτι. Σε δήλωσή του, το πολυτελές ξενοδοχείο είπε πως θα δείξει μηδενική ανοχή όσον αφορά στην παρενόχληση και πως θα συνεργαστεί με τις αρχές σε περίπτωση καταγγελίας.

Το Presidents Club με τη σειρά του, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του: «Το Presidents Club φιλοξένησε πρόσφατα το ετήσιο δείπνο του, συγκεντρώνοντας αρκετά εκατομμύρια λίρες για τα μειονεκτούντα παιδιά. Οι διοργανωτές είναι τρομαγμένοι με τους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά στο γκαλά όπως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι των Financial Times. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη. Οι ισχυρισμοί θα διερευνηθούν πλήρως και έγκαιρα και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ