Κληρώνει σήμερα για την Εθνική Ελλάδος στο Nations League -Οι πιθανοί αντίπαλοι - iefimerida.gr

Κληρώνει σήμερα για την Εθνική Ελλάδος στο Nations League -Οι πιθανοί αντίπαλοι

Φωτογραφία: UEFA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελβετία στρέφεται σήμερα, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις 13.00 ώρα Ελλάδος, στο SwissTech Convention Center της Λωζάννης, διεξάγεται η κλήρωση των αγώνων της νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που εισάγεται σε επίπεδο εθνικών ομάδων, του UEFA Nations League 2018/19.

Το UEFA Nations League διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με συμμετοχή των 55 χωρών-μελών της. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους («λίγκες»), με βάση την κατάταξή τους στη σχετική βαθμολογία της UEFA.

Η Ελλάδα (No 29 στην κατάταξη) μετέχει στην 3η «λίγκα» δυναμικότητας (LEAGUE C), μαζί με 14 ακόμα εθνικές ομάδες: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία. Προβλέπεται να δημιουργηθούν 3 όμιλοι των 4 ομάδων και ένας όμιλος των 3 ομάδων και οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Ο νικητής κάθε ομίλου από τις «λίγκες» B, C, D (συνολικά 4) ανεβαίνουν στην αμέσως ανώτερη «λίγκα» -ενόψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020/21- ενώ οι τελευταίες ομάδες αντιστοίχως υποβιβάζονται στην παρακάτω «λίγκα».

Επίσης, οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου από κάθε «λίγκα» θα προκριθούν στην επόμενη φάση, των νοκ-άουτ αγώνων, και τον Δεκέμβριο του 2018 θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019.

Η τελική νικήτρια κάθε «λίγκας» (συνολικά 4) θα προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2020 και επιπλέον θα διεκδικήσει σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια τον τίτλο του νικητή της διοργάνωσης.

Οι «λίγκες»

  • League A: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Ολλανδία.
  • League B: Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία, Τουρκία.
  • League C: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.
  • League D: Αζερμπαϊτζάν, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Λετονία, Νήσοι Φερόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λίχτενσταϊν, Μάλτα, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Κόσοβο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ nations league κλήρωση εθνική euro 2020
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ