Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε θα επισκεφθεί τον Φεβρουάριο τη Νότια Κορέα - iefimerida.gr

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε θα επισκεφθεί τον Φεβρουάριο τη Νότια Κορέα

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα τον επόμενο μήνα για να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάν.

Ο Άμπε εξήγησε στην ιαπωνική εφημερίδα Sankei κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης που της παραχώρησε ότι θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες εν μέρει για να τονίσει στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν πως το Τόκιο δεν αποδέχεται την αξίωση της Σεούλ να γίνουν περισσότερα για να προσφερθεί βοήθεια στις «γυναίκες ανακούφισης», κατά τον ευφημισμό για τις νοτιοκορεάτισσες που είχαν εξαναγκαστεί να δουλέψουν στα πορνεία των αυτοκρατορικών δυνάμεων την περίοδο της ιαπωνικής στρατιωτικής κατοχής στην Κορέα.

Βάσει μιας συμφωνίας (2015) ανάμεσα στον Άμπε και την προκάτοχο του Μουν, η Ιαπωνία ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τις «γυναίκες ανακούφισης» και διέθεσε 1 δισεκατομμύριο γεν (7,3 εκατ. ευρώ) για να προσφερθεί βοήθεια σ' αυτές. Όμως η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας τόνισε αυτόν τον μήνα ότι η συμφωνία εκείνη δεν ικανοποίησε τις ανάγκες των θυμάτων και αξίωσε να γίνουν περισσότερα.

Σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κυανός Οίκος, η προεδρία της Νότιας Κορέας, χαιρέτισε την απόφαση του Άμπε να επισκεφθεί τη χώρα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν.

«Οι δύο κυβερνήσεις (...) συζήτησαν σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Άμπε για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν και καλωσορίζουν την απόφαση της Ιαπωνίας να ανακοινώσει επίσημα την επίσκεψη», ανέφερε το δελτίο Τύπου του Κυανού Οίκου.

Ο Σίνζο Άμπε τόνισε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου σήμερα απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ότι πέραν του ότι θέλει να μεταφέρει στον Μουν την «σταθερή θέση της Ιαπωνίας όσον αφορά τη συμφωνία για το ζήτημα των "γυναικών ανακούφισης"», θα τονίσει την «ανάγκη» να «υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της απειλής της Βόρειας Κορέας», καθώς και «να

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σίνζο Άμπε Ιαπωνία Νότια Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ