Συνελήφθησαν οι διακινητές της «κοκαΐνης των φτωχών» στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Συνελήφθησαν οι διακινητές της «κοκαΐνης των φτωχών» στη Θεσσαλονίκη

Στα χέρια της αστυνομίας τρεις διακινητές «κοκαΐνης των φτωχών»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις νεαροί που ετοιμάζονταν να ρίξουν μεγάλες ποσότητες «κοκαΐνης των φτωχών» και άλλα «νέας γενιάς» ναρκωτικά, στις πιάτσες χρηστών στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν από την Αστυνομία Κιλκίς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, άνδρες της Ασφάλειας Κιλκίς, που είχαν πληροφορίες για τη δράση των νεαρών, εντόπισαν στην κατοχή τους συνολική ποσότητα 2 κιλών και 262 γραμμαρίων της συγκεκριμένης ουσίας, καθώς κι άλλες ποσότητες της «νέας γενιάς» ναρκωτικών. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα μεφεδρόνης που κατασχέθηκε από τις αστυνομικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά από αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, ηλικίας 23, 25 και 23 ετών, βρέθηκαν ακόμη στην κατοχή τους 3,9 γραμμάρια κεταμίνης, ποσότητα LSD σε 43 εμποτισμένα χαρτάκια, 236 δισκία άγνωστης προέλευσης, δύο πλαστικά μπουκάλια με υγρή ποσότητα άγνωστης προέλευσης συνολικού βάρους 37,53 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, οι δράστες, που πιθανολογείται ότι ανήκουν σε κύκλωμα διακίνησης τέτοιων διεγερτικών ουσιών, σκόπευαν να διοχετεύσουν τα ναρκωτικά σε πιάτσες χρηστών.

Η ουσία μεφεδρόνη είναι ένα διεγερτικό ναρκωτικό, που κυκλοφορεί σε μεγάλο βαθμό σε νυχτερινά μαγαζιά της Βρετανίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, προκαλεί ευφορία, αϋπνία και μεγάλη ενεργητικότητα, ενώ μπορεί να επιφέρει αγωνία, ταχυκαρδία, μέχρι και σοβαρές διαταραχές του νευρικού συστήματος. Μάλιστα, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης ουσίας με αλκοόλ θεωρείται θανατηφόρος. Στη Γηραιά Ήπειρο έχουν καταγραφεί κρούσματα θανάτων που αποδόθηκαν στη χρήση της μεφεδρόνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ