Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται επίτροπο - iefimerida.gr

Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται επίτροπο

Γιοχάνες Χαν: «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν επίτροπο που επιβάλει νόμους από το ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προσπάθειες για την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη δυσχεραίνονται από το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν μία γραφειοκρατία που βρίσκεται σε σύγχυση και ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης που κάνει χρόνια να εκδώσει αποφάσεις, δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χαν τάχθηκε, ωστόσο, κατά της αύξησης του ελέγχου στην Ελλάδα από την ΕΕ ή τη δημιουργία της θέσης ενός ευρωπαίου επιτρόπου για τη χώρα. «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν επίτροπο που να επιβάλλει νόμους από το εξωτερικό. Συζητούμε για τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να ληφθούν από τους Έλληνες για τη δημιουργία ενός επενδυτικού κλίματος. Δεν πρόκειται πλέον μόνο για χρήματα», δήλωσε.

Υποστήριξε επίσης, ότι από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για την Ελλάδαν είναι η αναμόρφωση του δυναμικού που εργάζεται στον δημόσιο τομέα και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενώ σημείωσε ότι για να απορροφηθούν οι κοινοτικοί πόροι που είναι διαθέσιμοι για την Ελλάδα έχει σχεδιάσει μία λίστα με έργα προτεραιότητας που θα έχουν μεγάλη επίδραση στην οικονομία. «Προσπαθούμε να τονώσουμε την οικονομία. Δεν δέχομαι την κριτική ότι η ΕΕ είναι υπεύθυνη μόνο για μειώσεις», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ