Ξυδάκης: Κακώς δεν ενημέρωσε η κυβέρνηση τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό - iefimerida.gr

Ξυδάκης: Κακώς δεν ενημέρωσε η κυβέρνηση τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος, άσκησε κριτική στην μέχρι τώρα πρακτική της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό.

Οπως επεσήμανε, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε ήδη να έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Δεν έχω εικόνα αν έγιναν άτυπες ενημερώσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ή μέσω ανθρώπων αρμοδίων, μπορεί να έχουν γίνει κιόλας. Αν δεν έχουν γίνει, κακώς, θα έπρεπε να έχουν γίνει», υποστήριξε ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Όπως χαρακτηριστικά θέλησε να εξηγήσει, η συνεννόηση «δείχνει μια σοβαρότητα και μια διάθεση να μοιραστείς προβληματισμούς».

«Η ευθύνη της απόφασης σε τελευταία ανάλυση βαραίνει πάντα την κυβέρνηση, αλλά σε τέτοια κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής, είναι απαραίτητο να υπάρχει καλό κλίμα», συμπλήρωσε ενώ, τέλος, επεσήμανε ότι «ένα μέρος της διπλωματίας είναι μυστικό, όχι με την έννοια της συνωμοσίας, αλλά με την έννοια κάποιων χειρισμών που γίνονται στο παρασκήνιο και σιγά σιγά έρχονται στο προσκήνιο. Διερευνάς τις προθέσεις του συνομιλητή, για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ