Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ηταν άγημα με σοκαριστική εμφάνιση» -Τι κατέθεσαν βουλευτές - iefimerida.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ηταν άγημα με σοκαριστική εμφάνιση» -Τι κατέθεσαν βουλευτές

Οι Σπ. Λυκούδης και Π. Ρήγας στη δίκη της Χρυσής Αυγής -Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τρόπος δράσης και συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής μπήκε στο μικροσκόπιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τις καταθέσεις του βουλευτή Σπύρου Λυκούδη και του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα, οι οποίοι χαρακτήρισαν την κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ ως «άγημα, με σοκαριστική εμφάνιση».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρο Λυκούδη η συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ δεν ταίριαζε με το κλίμα του κοινοβουλίου, καθώς η όλη συμπεριφορά τους ήταν σαν να απευθύνονται σε εχθρούς με ακραίο λόγο, μίσους.

«Η εκπομπή του μηνύματος τους είχε τέτοιο μίσος ώστε αν ο πολίτης πειθόταν θα υπερέβαινε τις όποιες αναστολές του. Δεν θα είχε όρια η βιαιότητα της αντίδρασης» τόνισε. Παρατήρησε δε ότι μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όμως η συμπεριφορά της άλλαξε, με τον ακραίο λόγο να παραμένει.

Για σοκαριστική εμφάνιση στη Βουλή μίλησε ο Παναγιώτης Ρήγας πρώην βουλευτής Κυκλάδων, περιγράφοντας τον τρόπο που εισέρχονταν στο κοινοβούλιο οι βουλευτές και ο αρχηγός.

«Πάντα πρώτος έμπαινε ο Μιχαλολιάκος. Έμπαιναν με συγκεκριμένο, στρατιωτικό, τρόπο, συντεταγμένοι σε όλα... Νόμιζαν πως έτσι προκαλούσαν δέος».

Όπως ανέφερε ο κ. Ρήγας η Χρυσή Αυγή είναι μία “παραστρατιωτική οργάνωση” που έχει την βουλευτική της δομή και έχει και άλλες δομές , όπως τα τάγματα εφόδου. “Λυπάμαι που η ελληνική Πολιτεία άργησε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο” είπε ο κ. Ρήγας.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη στάση που κράτησε το κόμμα της Χρυσής Αυγής ο Π. Ρήγας υποστήριξε ότι «αν ήθελε η ηγεσία θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί με πολλούς τρόπους. Καταδικάζοντας με σαφήνεια τα περιστατικά και τους δράστες με βροντερό τρόπο και απομονώνοντας πολιτικά όσους σχετίζονταν. Δεν είδα κάποια καταδίκη. Είδα έπαρση και κομπασμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ