Στις Σεϋχέλλες «έδεσε» το Costa Allegra - iefimerida.gr

Στις Σεϋχέλλες «έδεσε» το Costa Allegra

Στις Σεϋχέλλες «έδεσε» το Costa Allegra
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο λιμάνι Βικτόρια στις Σεϋχέλλες, έδεσε το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η εκκένωση του πλοίου και η αποβίβαση των περίπου 1.000 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Στο λιμάνι βρίσκεται ο Ερυθρός Σταυρός ενώ πολύ κοντά έχουν σταθμεύσει και ασθενοφόρα. Στο σημείο έχουν σπεύσει και δεκάδες δημοσιογράφοι ενώ όσον αφορά στους επιβάτες, οι μισοί περίπου σκοπεύουν να παραμείνουν στις Σεϋχέλλες και να συνεχίσουν τις διακοπές τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αξιωματούχοι της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Cruises επιβιβάστηκαν την Τετάρτη στο κρουαζιερόπλοιο για να ρυθμίσουν θέματα σχετικά με τη διαμονή των επιβατών σε ξενοδοχεία των Σεϊχελλών και με τα αεροπορικά εισιτήρια των 636 επιβατών και των 413 μελών του πληρώματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι 376 από τους επιβάτες αποδέχθηκαν προσφορά της να παρατείνουν με έξοδά της τις διακοπές τους στις Σεϊχέλλες, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις για το καρναβάλι τελειώνουν αύριο, Παρασκευή. Οι υπόλοιποι επιβάτες θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τις χώρες προέλευσής τους. Όλοι ωστόσο, θα λάβουν ως αποζημίωση δύο φορές την τιμή του εισιτηρίου που πλήρωσαν για την κρουαζιέρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Όσον αφορά στις αποζημιώσεις θα επιστρέψουμε το ποσό που δαπάνησαν για την κρουαζιέρα και θα το διπλασιάσουμε», δήλωσε στον Τύπο ο Νόρμπερτ Στικέμα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Costa Crociere στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο. «Επίσης θα τους αποζημιώσουμε και για όλα τα έξοδα που έκαναν στη διάρκεια της κρουαζιέρας πάνω στο πλοίο. Όσοι δεν συμφωνούν με την αποζημίωση αυτή μπορούν να προσφύγουν δικαστικά κατά της Costa, όμως δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο ηλικιωμένες γυναίκες έχουν τραυματιστεί, η μία στον ώμο και η άλλη στον καρπό από πτώσεις.

Οι επιβάτες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, προέρχονται από 25 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ των επιβατών είναι 127 Γάλλοι, 126 Ιταλοί, 38 Γερμανοί, 31 Βρετανοί, 13 Καναδοί και 8 Αμερικανοί.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν πυρκαγιάς που εκδήλώθηκε στο μηχανοστάσιό του, το Costa Allegra έπλεε ακυβέρνητο για μια ημέρα στον Ινδικό Ωκεανό, πριν αρχίσει, τα ξημερώματα της Τρίτης, η ρυμούλκησή του από γαλλικό αλιευτικό.

Το κρουαζιερόπλοιο, όπως και το Costa Concordia, ανήκουν στην εταιρεία Costa Crociere. Το πρώτο προσάραξε τον Ιανουάριο σε ύφαλο στις ακτές της Ιταλίας, κοστίζοντας τη ζωή σε 32 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ