O βίαιος θάνατος του εμβληματικού φωτογράφου της Vogue, Χέλμουτ Νιούτον - iefimerida.gr

O βίαιος θάνατος του εμβληματικού φωτογράφου της Vogue, Χέλμουτ Νιούτον

AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά του είναι συνώνυμο των πιο προβοκατόρικων editorial της Vogue. Μαζί με τον Irving Penn και τον Richard Avedon, θεωρείται ένας από τους κύριους φωτογράφους μόδας του 20ου αιώνα.

Ο Helmut Newton, όπως αναφέρουν όσοι έχουν παρακολουθήσει το έργο του, ήταν ο Master των φαντασιώσεων με στιλ. Ήταν ο άνθρωπος που με την πληθωρική του προσωπικότητα κατάφερε να αλλάξει «το λεξιλόγιο» της μόδας.

Οι φωτογραφίες που χαρακτηρίζουν τον Newton, τόσο στη Vogue όσο και σε άλλα περιοδικά μόδας επικεντρώνονταν στα μακριά πόδια των μοντέλων που φορούσαν ψηλά τακούνια και σκούρα κραγιόν σε πισίνες, παραλίες ή lobby ξενοδοχείων. Τα σκηνικά ήταν σκοτεινά δρομάκια, αρχοντικά και μεγάλα, πολυτελή ξενοδοχεία, όπου οι γυναίκες ήταν στόχος κατασκόπων και... ζιγκολό. Γεννήθηκε σε οικογένεια της εβραϊκής αστικής τάξης στις 31 Οκτωβρίου 1920 στο Βερολίνο. Ξεκίνησε τη φωτογραφική του καριέρα στην Αυστραλία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και το Μονακό.

Ηταν 23 Ιανουαρίου του 2004 όταν ο εμβληματικός φωτογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες. Ήταν 83 ετών.

Διαβάστε για τη ζωή και τον βίαιο θάνατο του εμβληματικού φωτογράφου, Χέλμουτ Νιούτον, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ