iPhone, iPad, iMac, iPod: Τι σημαίνει άραγε αυτό το «i» στα προϊόντα της Apple - iefimerida.gr

iPhone, iPad, iMac, iPod: Τι σημαίνει άραγε αυτό το «i» στα προϊόντα της Apple

Ο συνιδρυτής της Apple
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι μπορεί να σημαίνει το i που χρησιμοποιεί η Apple στην επωνυμία των προϊόντων της;

Η έννοια του «i» σε συσκευές όπως το iPhone και το iPad αποκαλύφθηκε από τον συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς εδώ και πολύ καιρό. Το 1998, όταν ο Τζομπς παρουσίασε το iMac, εξήγησε τι αντιπροσωπεύει το «i» στην επωνυμία των προϊόντων της Apple.

Το «i» σημαίνει «internet» εξήγησε ο Τζομπς. Και η δουλειά του iMac ήταν να καταστήσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο απλούστερη. «Ακόμη κι αν πρόκειται για ένα Macintosh, στοχεύουμε με αυτό το προϊόν να εκπληρώσουμε την απαίτηση των καταναλωτών σχετικά με το γιατί θέλουν έναν υπολογιστή, δηλαδή να μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο, απλά και γρήγορα», είχε δηλώσει ο Τζομπς. «Και σε αυτό στοχεύει αυτό το προϊόν».

What the 'i' in 'iPhone' stands for — as explained by Steve Jobs pic.twitter.com/xc62O4lGkS

Αλλά όπως το «συμπαγές» (compact) και «φθηνό» (cheap), μερικές από τις λέξεις που αντιπροσωπεύουν το «c» σε συσκευές όπως το iPhone 5c, το «i» έχει περισσότερες από μία σημασίες.

iPhone, iPad, iMac, iPod: Τι σημαίνει άραγε αυτό το «i» στα προϊόντα της Apple | iefimerida.gr 0

Οι δευτερεύουσες έννοιες του «i» περιλαμβάνουνε επίσης το «individual» (άτομο), «inspire» (έμπνευση), «inform» (πληροφόρηση) και «instruct» (διδασκαλία).

«Το i σημαίνει επίσης κάποια άλλα πράγματα για εμάς» είχε δηλώσει ο Στιβ Τζομπς. «Είμαστε μια εταιρεία υπολογιστών και παρόλο που το προϊόν αυτό γεννήθηκε στο δίκτυο, είναι επίσης ένα όμορφο αυτόνομο προϊόν. Στόχος μας είναι επίσης να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ iPhone iPad iPod Apple Στιβ Τζομπς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ