Γέννησε το άρρωστο βρέφος της για να δωρίσει τα όργανά του... [εικόνες και βίντεο] - iefimerida.gr

Γέννησε το άρρωστο βρέφος της για να δωρίσει τα όργανά του... [εικόνες και βίντεο]

Η Χέιλι Μάρτιν με την μικρή Άβα λίγο μετά τη γέννησή της. Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από έναν μήνα περίπου η Χέιλι Μάρτιν προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση με την απόφασή της να μην διακόψει την εγκυμοσύνη της παρόλο που γνώριζε ότι η κόρη της θα πέθαινε λίγο αφότου ερχόταν στον κόσμο.

Γέννησε το άρρωστο βρέφος της για να δωρίσει τα όργανά του... [εικόνες και βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αντ’ αυτού, αποφάσισε να φέρει εις πέρας όλη την εγκυμοσύνη και να δωρίσει τα όργανα της κόρης της σε άτομα που τα είχαν ανάγκη.

Η Χέιλι και ο σύζυγός της Σκοτ, ήλπιζαν να χαρίσουν τον καρδιακό ιστό της Άβα- Τζόι (έτσι ονόμασαν την νεογέννητη κόρη τους), σε κάποιο άλλο άρρωστο παιδί.

Το θάρρος και η αυτοθυσία του ζευγαριού οδήγησαν σε μια έκρηξη υποστήριξης από φίλους, οικογένειες και ξένους από όλο τον κόσμο που έστειλαν εγκάρδια μηνύματα εκφράζοντας το σεβασμό τους για την απόφασή τους.

Γέννησε το άρρωστο βρέφος της για να δωρίσει τα όργανά του... [εικόνες και βίντεο] | iefimerida.gr 1

Αλλά πριν από δύο ημέρες, οι γονείς αποκάλυψαν πως ακόμη κι αυτό δεν ήταν εφικτό. Γιατί όταν η Άβα γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου ήταν πολύ μικρή, έστω και οριακά, για να ανακτηθούν τα όργανά της.

Η Άβα πολέμησε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και επιβίωσε για 96 λεπτά μετά τη γέννησή της. Έκλαψε, κουνήθηκε και κράτησε το δάχτυλο της μητέρας της.

Αυτές είναι πολύτιμες αναμνήσεις που οι γονείς της θα κρατήσουν για πάντα.

Γέννησε το άρρωστο βρέφος της για να δωρίσει τα όργανά του... [εικόνες και βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Όταν ανακαλύψαμε πως ήταν μόλις 55 γραμμάρια κάτω από το επιθυμητό βάρος, νιώσαμε συντετριμμένοι. Δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που συνεχίσαμε την εγκυμοσύνη, αλλά θα ήταν σπουδαίο να μπορέσει να βοηθήσει ένα άλλο παιδί. Σκοπεύω να δωρίσω ένα νεφρό προς τιμήν της» δήλωσε η Χέιλι.

Όπως λέει, αν και γνώριζαν εξαρχής το αποτέλεσμα, η απώλεια ενός παιδιού είναι πολύ δύσκολο πράγμα ακόμη κι αν είσαι προετοιμασμένος. «Κάθε μέρα περιμένεις να ξυπνήσει από τον χειρότερο εφιάλτη σου και δεν ξυπνάς. Αλλά αυτά τα 96 λεπτά που ήταν ζωντανή ήταν τα καλύτερα της ζωής μας. Θα το έκανα ξανά όλο από την αρχή. Δεν θα άλλαζα αυτά τα 96 λεπτά για τίποτα στον κόσμο. Η Ava άγγιξε περισσότερες ζωές σε αυτά τα λεπτά από ό,τι εγώ σε 96 χρόνια», καταλήγει η 30χρονη Hayley.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ