Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από φωτιά σε ιερό ναό που έχει χαρακτηριστεί μνημείο - iefimerida.gr

Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από φωτιά σε ιερό ναό που έχει χαρακτηριστεί μνημείο

Φωτογραφία: epirusgate
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί μνημείο.

Η φωτιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα από ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού και προκάλεσε και άλλες μικρότερες φθορές. Κάτοικοι του χωριού, στην πλατεία του οποίου βρίσκεται ο ναός, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με ό,τι μέσο διέθεταν, αλλά η πυροσβεστική έφτασε έπειτα από αρκετή ώρα λόγω της μεγάλης απόστασης.

Με αφορμή το περιστατικό, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές επανέφερε το πάγιο αίτημα για εγκατάσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στην έδρα του δήμου.

Παράλληλα, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι ξεκινούν ενέργειες για αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά του ιερού ναού στην πρότερη κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά ναός Τζουμέρκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ