Δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι τα «βρήκαν» -Θα επαναλειτουργήσει το αμερικανικό Δημόσιο - iefimerida.gr

Δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι τα «βρήκαν» -Θα επαναλειτουργήσει το αμερικανικό Δημόσιο

Φωτογραφία: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος αποδέχθηκαν έναν προσωρινό συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό που θα επιτρέψει να μπει τέλος στη μερική αναστολή της ομοσπονδιακής διοίκησης των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

«Έπειτα από πολλές συζητήσεις, προσφορές και αντιπροσφορές ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων κι εγώ καταλήξαμε σε συμφωνία» επισήμανε ο Σούμερ.

«Θα ψηφίσουμε σήμερα προκειμένου να επαναλειτουργήσει η διοίκηση και να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για μια συνολική συμφωνία» για την τύχη των εκατοντάδων χιλιάδων νέων μεταναστών που μπήκαν παράτυπα στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά, δήλωσε ο Σούμερ.

Έως σήμερα οι Δημοκρατικοί αρνούνταν να ψηφίσουν υπέρ της προσωρινής παράτασης της χρηματοδότησης χωρίς να τους έχουν δοθεί σαφείς εγγυήσεις για τους λεγόμενους «Ονειροπόλους», προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ και να τους αναγνωριστεί νόμιμο καθεστώς.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αφορά ένα μέτρο που θα εξασφαλίσει προσωρινή χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες ως την 8η Φεβρουαρίου.

Χαιρετίζει το τέλος της αναστολής λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς καλωσόρισε την είδηση ότι οι Αμερικανοί γερουσιαστές ψήφισαν για την προώθηση ενός νομοσχεδίου για τη προσωρινή χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως την 8η Φεβρουαρίου, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για την αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης.

«Χαιρετίζουμε την είδηση ότι εξαιτίας της σθεναρής στάσης του προέδρου Τραμπ, των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, η αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης φτάνει στο τέλος της», δήλωσε ο Πενς στους δημοσιογράφους από την Ιερουσαλήμ, πριν ένα δείπνο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ