Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2018

Λογοτεχνικά απογεύματα στον Ιανό | Αμερικανικό Μυθιστόρημα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό για τα μεγάλα αμερικανικά μυθιστορήματα. Επιλεγμένες σελίδες της αμερικανικής πεζογραφίας διαβάζει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

«Σιμπλίκιος Σιμπλικίσιμος» στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Εξάντας παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Hans Jakob Christoffel von Grimmelshausen «Σιμπλίκιος Σιμπλικίσιμος», σε μετάφραση Γιάννη Κοιλή. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Αναστάσης Βιστωνίτης, η φιλόλογος Πέρσα Αποστολή και ο μεταφραστής Γιώργος Πινακούλας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Χατζηγιαννάκης. Αποσπάσματα από το έργο θα διαβάσει ο Γιάννης Κοιλής

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο Polis Art Café, στις 6 το απόγευμα (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Ο Παντελής Μπουκάλας στη Στοά του Βιβλίου

Οι εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα «Το αίμα της αγάπης. Ο πόθος και ο φόνος στη δημοτική ποίηση». Πρόκειται για τον δεύτερο τόμο της σειράς «Πιάνω γραφή να γράψω… Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κυρτάτας, καθ. Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο συγγραφέας Γιώργος Κοροπούλης. Στη Στοά του Βιβλίου, στις 7 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Αντώνης Τουμανίδης στο Public στο Σύνταγμα

Οι Εκδόσεις Anubis και το Public παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αντώνη Τουμανίδη «Secta». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ηθοποιοί Γιώργος Κοντοπόδης και Πέτρος Πέτρου. Θα προλογίσει η Μάχη Κανάκη εκ της Διευθύνσεως Προστασίας & Αναστήλωσης Νεότερων & Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠΠΟ. Στο Public café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ο Χρήστος Αγγελάκος στη Depot Art Gallery

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Αγγελάκου «Ψεύτικοι Δίδυμοι». Στην παρουσίαση συμμετέχουν η Τίνα Μανδηλαρά, η Όλια Λαζαρίδου, η Χριστίνα Μαξούρη, ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, ο Γιώργος Γλάστρας και ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείο Επί Λέξει. Στη Depot Art Gallery, στις 8.30 το βράδυ (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ο Δημήτρης Σίμος στο wine bar Monk

Οι εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Σίμου «Τα βατράχια» που εγκαινιάζει την πλήρως ανανεωμένη σειρά BELL Best Seller. Για τη νέα σειρά και το βιβλίο θα μιλήσουν ο διευθυντής του εκδοτικού τμήματος των εκδόσεων BELL Χάρης Νικολακάκης και οι συγγραφείς Βαγγέλης Γιαννίσης, Δημήτρης Μαμαλούκας και Χίλντα Παπαδημητρίου οι οποίοι συμμετέχουν με ένα διήγημα στην έκδοση. Στο wine bar Monk, στις 6.30 το απόγευμα (Καρόρη 4, πλατεία Αγίας Ειρήνης)

Η Ζυράννα Ζατέλη στο Booktalks στο Π. Φάληρο

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ζύράννας Ζατέλη «Τετράδια ονείρων». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο)

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ο Γιώργος Κούβας στο Books Plus Art & Coffee

Οι εκδόσεις Κίχλη και το Books Plus παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιώργου Κούβα «Καρμπόν». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς, ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος και η εκδότρια Γιώτα Κριτσέλη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Μοστράτος. Στο βιβλιοπωλείο Books Plus Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ο Alain Badiou στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι εκδόσεις Πατάκη και το περιοδικό αληthεια διοργανώνουν διάλεξη του Γάλλου Φιλόσοφου Alain Badiou με θέμα «Ποίηση και φιλοσοφία». Στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στις 7 το βράδυ Είσοδος ελεύθερη. (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης στο Λεξικοπωλείο στο Παγκράτι

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Λεξικοπωλείο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη «Ίσως την επόμενη φορά». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος και ο δημοσιογράφος Νίκος Κουρμουλής. Στο Λεξικοπωλείο, στις 7 το βράδυ (Στασινού 13, Παγκράτι)

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Σάββατο μεσημέρι στο Πατάρι του Gutenberg | Edgar Allan Poe

Για τα βιβλία του Edgar Allan Poe «Η αφήγηση του Άρθουρ» και «Γκόρντον Πιμ απ’ το Νάντακετ» θα μιλήσουν ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου και ο Κωνσταντίνος Πουλής. Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ