Μέρκελ: Όσο σκληρότερη με την Ελλάδα, τόσο πιο δημοφιλής! - iefimerida.gr

Μέρκελ: Όσο σκληρότερη με την Ελλάδα, τόσο πιο δημοφιλής!

Μέρκελ: Όσο πιο σκληρή με την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πρωτόγνωρα επίπεδα για καγκελάριο που διανύει τη δεύτερη θητεία του, ανέβηκε η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, καθώς οι πολίτες της χώρας φαίνεται πως επικροτούν την σκληρή τακτική της έναντι της Ελλάδας αλλά και της κρίσης στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό "Stern", σύμφωνα με την οποία η δημοτικότητα της γερμανίδας καγκελαρίου -εν μέσω πανευρωπαϊκής κρίσης χρέους και κλυδωνισμών στην κυβερνητική συμμαχία της- ανέβηκε δύο ακόμα μονάδες σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011.

Ειδικότερα, οι Γερμανοί πολίτες δίνουν την εμπιστοσύνη τους στην «σιδηρά κυρία της Γερμανίας» με 64 μονάδες (στην κλίμακα εμπιστοσύνης από το 0 έως το 100) έναντι 56 μονάδων των δύο ηγετών των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Η αποδοχή της σκληρής πολιτικής της γερμανίδας καγκελάριου στο θέμα της Ελλάδας αντανακλάται και στα αυξημένα ποσοστά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) που παραμένουν πρώτοι με 38 μονάδες, 12 μονάδες μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Σε άνοδο είναι όμως και η δημοτικότητα του υπουργού Οικονομίας και ηγέτη των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, που έφτασε στις 31 μονάδες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ