Ένεση ρευστότητας 25 δισ. στην Ελλάδα από την Ε.Ε. - iefimerida.gr

Ένεση ρευστότητας 25 δισ. στην Ελλάδα από την Ε.Ε.

Ενίσχυση της ρευστότητας με 25 δισ. ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πράσινο φως για την εκταμίευση 12 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ έδωσε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ άλλα 13 δισ. ευρώ θα μπουν στην αγορά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και το νέο δάνειο από την Τρόικα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να λάβει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως ώστε να εκταμιευτούν το ταχύτερο δυνατόν τα 12 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, η χώρα μπορεί να προσβλέπει σε δάνεια 7 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την προσεχή τετραετία, όπως ανέφερε πρόσφατα η διοίκησή της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», άλλα 6 δισ. ευρώ από το νέο δάνειο της Τρόικα θα διατεθεί για την εξόφληση οφειλών σε προμηθευτές του Δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο, η ρευστότητα θα ενισχυθεί συνολικά με 25 δισ. ευρώ τα προσεχή 3-4 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στη συνάντησή του με τον Λουκά Παπαδήμο, φάνηκε διατεθειμένος να συμβάλλει ώστε να βγει η χώρα μας από την ύφεση. Προτεραιότητα θα δοθεί στη δημιουργία δύο Ταμείων, το Ταμείο Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το Ταμείο Εγγυήσεων υποδομών.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας ενώ θα ενισχυθούν τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ