Μια «κυνηγός των ναζί» και ένας πάστορας διεκδικούν την γερμανική προεδρία - iefimerida.gr

Μια «κυνηγός των ναζί» και ένας πάστορας διεκδικούν την γερμανική προεδρία

«κυνηγός των ναζί»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάμεσα σε μία «κυνηγό των ναζί» και έναν πρώην πάστορα και πρώτο υπεύθυνο για τα αρχεία της Στάζι, ο οποίος πολέμησε κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος της ανατολικής Γερμανίας θα έχει να επιλέξει το γερμανικό κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα.

Η 73χρονη Μπεάτε Κλάρσφελντ, είναι υποψήφια του αντιπολιτευόμενου κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) δήλωσε ότι είναι μία άξια αντίπαλος του Γιόαχιμ Γκάουκ, αν και ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γερμανίας, καθώς υποστηρίζεται από τον κυβερνητικό συνασπισμό της Άγγελα Μέρκελ.

«Κίνητρό μου ήταν πάντα να μάχομαι για να βελτιώσω την κατεστραμμένη εικόνα των Γερμανών στο εξωτερικό» ανέφερε η Κλάρσφελντ, σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι είναι μία «καλή Γερμανίδα».

«Στην εκλογή, οι ψηφοφόροι θα έχουν να διαλέξουν μεταξύ δύο συμβόλων: ενός άνδρα που πολέμησε για τις πολιτικές ελευθερίες στην ανατολική Γερμανία και μιας γυναίκας από τη δυτική Γερμανία που πέρασε τη ζωή της φέρνοντας ναζιστές εγκληματίες ενώπιον της δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Η Κλάρσφελντ έγινε γνωστή το 1968 όταν χαστούκισε τον τότε καγκελάριο και πρώην μέλος των ναζί, Κουρτ Γκέοργκ Κίσινγκερ, φωνάζοντας «ναζί, ναζί, ναζί».

Η υποψήφια πρόεδρος, μαζί με το Γάλλο σύζυγό της Σερζ, ο πατέρας του οποίου πέθανε στα χέρια των ναζί, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον εντοπισμό πρώην ναζί.

Η Μπεάτε και ο Σερζ Κλάρσφελντ είχαν αναγνωρίσει το Νικολάους Κλάους Μπάρμπι που ήταν γνωστός ως ο «Χασάπης της Λιόν» και κατηγορείτο ότι είχε διατάξει την εκτέλεση χιλιάδων Εβραίων, το 1971. Συνελήφθη και εκδόθηκε το 1983 στη Γαλλία, όπου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ