Οσα απίστευτα βρήκαν κρυμμένα κάτω από πάτωμα στο Μπάκιγχαμ -Ενώ έκαναν ανακαίνιση [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οσα απίστευτα βρήκαν κρυμμένα κάτω από πάτωμα στο Μπάκιγχαμ -Ενώ έκαναν ανακαίνιση [εικόνες & βίντεο]

Εργασίες ανακαίνισης ύψους 370 εκατ. λιρών εκτελούνται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ύψους 370 εκατομμυρίων λιρών και τα ευρήματα των εργατών είναι μοναδικά.

Οσα απίστευτα βρήκαν κρυμμένα κάτω από πάτωμα στο Μπάκιγχαμ -Ενώ έκαναν ανακαίνιση [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται κάποια πακέτα τσιγάρων και ένα απόκομμα εφημερίδας πριν από σχεδόν 130 χρόνια.

Το απόσπασμα, που ήταν από την εφημερίδα Evening Standard, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Βικτόριας, βρέθηκε κάτω από το ξύλινο πάτωμα.

The building work uncovered pieces of history hidden beneath the floorboards at Buckingham Palace including this clipping from the Evening Standard newspaper, published in 1889. pic.twitter.com/YvOy4SwPN4

Τα τρία πακέτα τσιγάρων, ήταν των δημοφιλών εμπορικών σημάτων του 19ου και 20ου αιώνα, και συγκεκριμένα των Player Navy Cut, Woodbine και Piccadilly.

Also unearthed was a trio of vintage cigarettes packets. pic.twitter.com/2VuHaUGfdD

Οσα απίστευτα βρήκαν κρυμμένα κάτω από πάτωμα στο Μπάκιγχαμ -Ενώ έκαναν ανακαίνιση [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τα αντικείμενα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του φιλόδοξου έργου ανακαίνισης που θα αντικαταστήσει τους σωλήνες ύδρευσης, 6,500 πρίζες, 500 τεμάχια ειδών υγιεινής (τουαλέτες, λεκάνες και άλλα) και 20 μιλίων πλακιδίων.

Οι εμπειρογνώμονες είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε «σοβαρός κίνδυνος» πυρκαγιάς και μόλυνσης του νερού στο παλάτι. Η τελευταία φορά που το παλάτι είχε ανακαινιστεί σωστά ήταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘50, όταν είχε υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οσα απίστευτα βρήκαν κρυμμένα κάτω από πάτωμα στο Μπάκιγχαμ -Ενώ έκαναν ανακαίνιση [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Σε ανάρτηση στο Twitter στο λογαριασμό Royal Family, αναφέρεται: «Οι οικοδομικές εργασίες αποκάλυψαν κομμάτια ιστορία κρυμμένα κάτω από τα πατώματα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, συμπεριλαμβανομένου αυτού του αποσπάσματος από την εφημερίδα Evening Standard, που δημοσιεύτηκε το 1889». Και προσθέτει: «Επίσης, βρέθηκαν τρία vintage πακέτα τσιγάρων».

Οσα απίστευτα βρήκαν κρυμμένα κάτω από πάτωμα στο Μπάκιγχαμ -Ενώ έκαναν ανακαίνιση [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Το κόστος της ανακαίνισης ανέρχεται στα 369 εκατομμύρια λίρες και θα καλυφθεί από τα χρήματα των φορολογούμενων. Οι εργασίες ξεκίνησαν πέρυσι τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2027.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ