Κωστής Γεωργίου, ο δημιουργός του κόκκινου αγγέλου για τον βανδαλισμό: «Στεναχωριέμαι, γινόμαστε ζούγκλα» - iefimerida.gr

Κωστής Γεωργίου, ο δημιουργός του κόκκινου αγγέλου για τον βανδαλισμό: «Στεναχωριέμαι, γινόμαστε ζούγκλα»

φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως πράξη που αρμόζει σε μετα-οργουελικό μεσαίωνα χαρακτήρισε την επίθεση στο έργο του «Phylax» στο Φάληρο ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου.

«Είναι πραγματικά ένα θλιβερό γεγονός τόσο για τον βανδαλισμό του γλυπτού όσο και για την προσβολή του πλαισίου της ελευθερίας στο οποίο υποτίθεται ότι ζούμε. Θεωρώ ότι είναι πολύ επικίνδυνο γιατί ενέργειες αυτού του τύπου είναι και τοξικές και μοιάζουν με μολυσματικό ιό ο οποίος μπορεί να προσβάλει εύκολα το σύνολο», ανέφερε ο Κωστής Γεωργίου, σχολιάζοντας τη βάρβαρη «αποκαθήλωση» του έργου του στο Φάληρο, μιλώντας σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ.

Κωστής Γεωργίου, ο δημιουργός του κόκκινου αγγέλου για τον βανδαλισμό: «Στεναχωριέμαι, γινόμαστε ζούγκλα» | iefimerida.gr 0

Ο Κωστής Γεωργίου, διεθνούς φήμης εικαστικός, κοσμεί με έργα του εξωτερικούς χώρους στη Σαγκάη, τις Βρυξέλλες, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη. «Είναι η πρώτη φορά και πραγματικά στεναχωριέμαι γιατί το πλαίσιο στο οποίο ζούμε αποκτάει μια διαφορετική διάσταση κατόπιν αυτού» σημειώνει.

«Αυτό είναι αυτοδικία, δεν είναι ένας απλός βανδαλισμός. Είναι μια προσβολή στην ελευθερία του ατόμου» δηλώνει, ενώ είναι ήδη σε συνεννόηση με το δήμο οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το περιστατικό.

«Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που αποφάσισαν ότι δεν τους αρέσει το έργο και αποφάσισαν να το στερήσουν από εκείνους που τους αρέσει. Αυτό εάν δεν μπει σε κάποια λογική, τότε γινόμαστε ζούγκλα» σημειώνει ο καλλιτέχνης, συμπληρώνοντας πως «Αρχικά βάφτισαν ένα έργο κάτι που δεν είναι. Στη συνέχεια το ράντισαν με αγιασμό, του πέταξαν λευκή μπογιά, προσπάθησαν δύο φορές να το κατεβάσουν και την τρίτη το πέτυχαν. Ωραία εικόνα είναι αυτή. Θαυμάσια. Είναι πραγματικά ένας μεταοργουελικός μεσαίωνας» κατέληξε ο Κωστής Γεωργίου.

Κωστής Γεωργίου, ο δημιουργός του κόκκινου αγγέλου για τον βανδαλισμό: «Στεναχωριέμαι, γινόμαστε ζούγκλα» | iefimerida.gr 1

Όσον αφορά στο εάν οι ζημιές που έγιναν στο «Άγγελο» μπορούν να διορθωθούν, σημείωσε πως, όποια ζημιά υπάρχει μπορεί να αποκατασταθεί και πως η δουλειά του είναι να φτιάχνει γλυπτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ