Μπακογιάννη: «Ζητώ την πειθαρχική και ποινική δίωξη του Νικολούδη» - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: «Ζητώ την πειθαρχική και ποινική δίωξη του Νικολούδη»

Μπακογιάννη:«Βάρβαρη κακοποίηση της αλήλθειας από πλευράς Νικολούδη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθύνες στον πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση της εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο εξωτερικό, επιρρίπτει η Ντόρα Μπακογιάννη με γραπτή αναφορά της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητώντας παράλληλα την παρέμβασή του.

«Πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό, για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα», υπογραμμίζει η κυρία Μπακογιάννη στην αναφορά της και σημειώνει ότι πιθανόν θα υπάρξουν και ποινικά αδικήματα, εφόσον «η έρευνα που πιστεύω ότι θα διατάξετε αποδείξει δόλια προαίρεση».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλάει στην αναφορά της για βάρβαρη κακοποίηση της αλήθειας από την πλευρά του κ. Νικολούδη, καθώς ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος «δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτό για το οποίο βοούν ο Τύπος και ο τόπος αφορούσε τον ίδιο».

Στην αναφορά της η κυρία Μπακογιάννη κάνει λόγο για ανακρίβειες του κ. Νικολούδη, που ειπώθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της Αρχής είχε αναφέρει ότι η εξαγωγή του ενός εκατομμυρίου ευρώ έγινε από βουλευτή, ενώ το αληθές είναι ότι ο κ. Κούβελος δεν είναι βουλευτής, δεν εξήγαγε ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά ένα εκατομμύριο δολάρια και η μεταφορά του επίμαχου ποσού δεν έγινε το Μάιο του 2011, αλλά τον Μάρτιο του 2011, όπως και η μεταφορά των χρημάτων δεν έγινε στην Ελβετία, αλλά στο Λονδίνο.

Μετά τη συνάντησή της με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Κατέθεσα μία αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον κ. Τέντε, όπου ζητώ την πειθαρχική, ενδεχομένως και ποινική δίωξη του κ. Νικολούδη. Η ιστορία είναι σαφής. Ή κάτι πάει να συγκαλυφθεί ή πρόκειται περί μίας απίστευτης προσπάθειας σπίλωσης του προσώπου μου και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το θέμα θα ξεκαθαριστεί πλήρως» , ενώ σε ερώτηση για τα σενάρια συγκάληψης πρόσθεσε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία με τις πρωτοβουλίες της κυρίως για τη διαφάνεια και για τη μείωση των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων, έχει ενοχλήσει πολλούς. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση αν κάτι πρόκειται να καλύπτεται να μην βγει στο φως της δημοσιότητας. Και δεν θα δεχθούμε βεβαίως κανενός είδους σπίλωση της ηθικής μας υπόστασης ούτε της δικής μου προσωπικά ούτε του κόμματός μας.» και πρόσθεσε «Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω διότι δεν γνωρίζω. Αλλά μην αμφιβάλλετε ότι τίποτα δεν μένει κρυφό».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ