AirFloss Ultra, Philips Sonicare: Το απόλυτο gadget που αντικαθιστά το οδοντικό νήμα - iefimerida.gr

AirFloss Ultra, Philips Sonicare: Το απόλυτο gadget που αντικαθιστά το οδοντικό νήμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το λαμπερό χαμόγελο έχει ενέργεια και για αυτό είναι πάντα και από όλους ζητούμενο.

Αλλά τι σημαίνει λαμπερό χαμόγελο; Δόντια λευκά, δόντια χωρίς πλάκα, ούλα υγιή.

Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο αποτελούν το ένα κομμάτι στο δρόμο που χαράζει ο καθένας με στόχο το λαμπερό χαμόγελο και τα υγιή δόντια. Το δεύτερο και πιο ουσιαστικό κομμάτι καλείται να το επιμεληθεί καθένας σπίτι του, μόνος του. Και τα δύο κομμάτια είναι εξίσου σημαντικά και αλληλένδετα, με το δεύτερο, όμως, να παίζει καθοριστικό ρόλο για το... πρώτο. Τι εννοώ;

Αν κανείς ανάμεσα στις επισκέψεις στον οδοντίατρο παραμελεί τη στοματική του υγιεινή, περιορίζεται στα βασικά και δεν κάνει τη μικρή αλλά απαραίτητη παραπάνω προσωπική προσπάθεια, τότε οι επισκέψεις στον οδοντίατρο και πιο συχνές θα γίνουν στο τέλος, αλλά και πιο επίπονες. Αν πάλι αφιερώσει λίγο χρόνο παραπάνω, βρει τα κατάλληλα... εργαλεία, αξεσουάρ, gadget (όπως θέλει κανείς τα ονομάζει), τότε το σίγουρο είναι ότι και πιο αραιές επισκέψεις στον οδοντίατρο θα χρειάζεται να κάνει και αυτές, όταν γίνονται, θα είναι πιο... αναίμακτες!

Μελέτες η μία μετά την άλλη επιβεβαιώνουν ότι το σωστό και επιμελές βούρτσισμα των δοντιών σε συνδυασμό με τον επιμελή καθαρισμό των ούλων μπορούν αφενός να χαρίσουν λευκό χαμόγελο, αφετέρου να βοηθήσουν στην αποφυγή δημιουργίας πλάκας και τερηδόνας αλλά και στη διατήρηση της υγείας των ούλων. Και εν τέλει, στην καλύτερη στοματική υγιεινή.

Ολα τα παραπάνω προβλήματα, προσωπικά, τα έχω λύσει χρησιμοποιώντας το τελευταίο εξάμηνο δύο... gadget υγείας, τα οποία έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Για το πρώτο gadget υγείας έχω αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο. Είναι η Diamond Clean οδοντόβουρτσα της Philips Sonicare. Στη μάχη για καθαρά δόντια, όμως, έχω «σύμμαχό μου» ένα ακόμη gadget υγείας: Το AirFloss Ultra της Philips Sonicare.

Και λογικά θα απορήσετε: Τι μπορεί να είναι αυτό το AirFloss Ultra της Philips Sonicare;

Μια επαναστατική συσκευή, θα απαντούσα, όπως χαρακτηρίζω το AirFloss Ultra σε φίλους και γνωστούς όταν η συζήτηση έρχεται στο δύσκολο θέμα των δοντιών και του οδοντιάτρου.

Για το AirFloss Ultra της Philips Sonicare, όπως και για τη Diamond Clean της Philips Sonicare έμαθα για πρώτη φορά πριν έξι μήνες από τον οδοντίατρό μου. Εξι μήνες μετά είναι δύο gadget υγείας τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, ενώ τα αποτελέσματά τους δεν τα αντιλαμβάνομαι μόνο εγώ, αλλά τα πιστοποιεί και ο οδοντίατρός μου.

Είναι πραγματικά ευχάριστο να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρο για τον τακτικό καθαρισμό και να σου λέει «πραγματικά δεν έχω να κάνω πολλά, δεν έχεις πλάκα...», ή να μην βρίσκει κάποιο προβληματάκι στα ούλα.

Το AirFloss Ultra της Philips Sonicare είναι, άλλωστε, κλινικά αποδεδειγμένο ότι έχει εξίσου αποτελεσματική δράση με το οδοντικό νήμα για την υγεία των ούλων και αφαιρεί την πλάκα έως και 99,9%. Και έτσι βοηθά στην αποφυγή σχηματισμού τερηδόνας.

Για όσους απορούν πώς μπορεί να μην έχω πλάκα η απάντηση βρίσκεται στα δύο προαναφερθέντα gadget υγείας. Ομως, τι πραγματικά μπορεί να κάνει αυτό το AirFloss Ultra της Philips Sonicare; Καταρχάς πρόκειται για μια συσκευή που μοιάζει με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Δεν είναι, όμως... Ο κορμός της είναι σαν ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας και το ακροφύσιό της στρογγυλό, μοιάζει με εργαλείο οδοντιάτρου. Αλλά επαναλαμβάνω δεν μιλάμε για μια δεύτερη οδοντόβουρτσα. Μιλάμε για ένα gadget που έρχεται να αντικαταστήσει το οδοντικό νήμα. Ναι, αυτή τη βαρετή ανάγκη, που δεν ταιριάζει σε όλους, δεν είναι εύκολη για όλους. Προσωπικά πολλές φορές τα παράτησα στη μέση και δεν ολοκλήρωσα ποτέ το καθάρισμα των δοντιών μου γιατί γλίστραγε το νήμα, γιατί δεν τα κατάφερνα, γιατί εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να βρω τη... χρυσή τομή για να τυλίξω σωστά το νήμα στο χέρι μου και να καθαρίσω τα δόντια μου όπως πρέπει.

Ολα αυτά τα προβλήματα που όλοι έχουν αντιμετωπίσει, με το AirFloss Ultra της Philips Sonicare απλά ανήκουν στο παρελθόν.

Αυτό το επαναστατικό gadget κάνει την ίδια δουλειά με το νήμα, πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο εύκολα για τον χρήστη.

Ουσιαστικά το AirFloss Ultra πετά νερό (ή οδοντικό διάλυμα, ό,τι προτιμά ο καθένας) με τέτοια δύναμη που καθαρίζει τα κενά ανάμεσα στα δόντια, εξασφαλίζει ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα τροφών και έτσι εμποδίζει τη δημιουργία της ενοχλητικής πλάκας.

Η συσκευή μοιάζει με οδοντόβουρτσα, έχει μια μικρή δεξαμενή στην οποία βάζει κανείς είτε νερό, είτε οδοντικό διάλυμα.

Ετσι όταν πατάς το κουμπί εκτοξεύεται μια μικρή ριπή αέρα, (μία, ή δύο ή τρεις συνεχόμενες ανάλογα με την επιλογή που έχει κάνει κανείς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει η επιλογή για αυτόματες ριπές, με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού). Αυτή η ριπή αέρα, σε περίπτωση που έχουμε τη δεξαμενή γεμάτη συνοδεύεται με σταγονίδια νερού ή οδοντικού διαλύματος, καθαρίζοντας τα δόντια. Τα κενά ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα, ουσιαστικά.

Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα. Στοχεύεις με το άκρως βολικό ακροφύσιο, πατάς, καθάρισες.

Η λειτουργία του είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι μπορεί να ακούγεται. Και είναι και ιδιαίτερα διασκεδαστική. Δεν είναι μια διαδικασία βαρετή, είναι μια διαδικασία που γίνεται συνήθεια, μετά από ένα εξάμηνο θα τολμούσα να πω και... μανία. Η αίσθηση καθαριότητας των δοντιών που δημιουργεί, δε, μετά από ένα σύντομο διάστημα χρήσης, σε μένα προσωπικά έχει καταστήσει το AirFloss Ultra ένα άκρως απαραίτητο gadget.

Από την πρώτη δοκιμή άλλωστε αυτή η φρέσκια και καθαρή αίσθηση σε κάνει να θες να το χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά. Ετσι η αναζήτηση του AirFloss Ultra της Philips Sonicare μετά από κάθε γεύμα, μετά από ένα μικρό διάστημα χρήσης, γίνεται κάπως... φυσικά. Απλά το ψάχνεις για να το χρησιμοποιήσεις. Είναι μια μικρή καθημερινή αγαπημένη συνήθεια που συμβάλλει στην απόκτηση και στη διατήρηση του λαμπερού χαμόγελου, που όπως είπα από την αρχή, είναι ζητούμενο για όλους...

ΥΓ.: Για όσους απορούν για τη φόρτιση... Γίνεται πανεύκολα σε μια μικρή βάση, κάθε δύο εβδομάδες. Η μπαταρία διαρκεί και σε αυτή τη συσκευή πολύ....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ