Συνορειβάτης του γιατρού που έχασε τη ζωή του στις Ανδεις καταγγέλλει: Δεν ήταν ατύχημα, μας αγνόησαν παντελώς - iefimerida.gr

Συνορειβάτης του γιατρού που έχασε τη ζωή του στις Ανδεις καταγγέλλει: Δεν ήταν ατύχημα, μας αγνόησαν παντελώς

Φωτογραφία: thebest.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας νευροχειρουργός από την Πάτρα έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ορειβασίας στις Άνδεις της Νοτίου Αμερικής, όπου είχε πάει με την παρέα του.

Ο άτυχος γιατρός, Δημήτρης Κωνσταντίνου, είχε πάει για ορειβασία στις Άνδεις, όταν σε υψόμετρο περίπου 6.500 μέτρων, όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, ο συνορειβάτης του γιατρού, με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook καταγγέλλει ότι στον άτυχο γιατρό δεν προσφέρθηκε καμία βοήθεια και έτσι έχασε τη μάχη με τη ζωή.

«Αυτά που γράφουν τα ξένα site περί νοσοκομείου και βοήθειας από μέλη άλλων αποστολών είναι ψευδέστατα. Προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον 10-12 ακόμα ορειβάτες μέλη των διεθνών αποστολών Aconcagua Vision και Inca Expeditiones με οδηγούς βουνού UIAGM, οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις μου για βοήθεια, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, μας αγνόησαν παντελώς. Παρέμεινα μόνος μου με τον Δημήτρη κάνοντας του ΚΑΡΠΑ για περίπου 20 λεπτά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προσπάθησα να τον μεταφέρω χαμηλότερα καταναλώνοντας πολλές δυνάμεις, αλλά ήταν αδύνατον σε αυτό το υψόμετρο», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτρωνάρος.

«Όταν άφησα τον Δημήτρη τους πρόλαβα στην κατάβαση να ψάχνουν μέσα στην ομίχλη την διαδρομή για το Camp Cholera όπου είχαν στήσει τα αντίσκηνα τους και τους διόρθωσα καθώς είχα καταγράψει την πορεία της ανόδου με το GPS. Από εκεί συνέχισα μόνος την κατάβαση ως το Camp Nido Condores (5.600m) όπου επιβεβαίωσα το συμβάν στους Rangers και την αστυνομία βουνού οι οποίοι είχαν ήδη ενημερωθεί», συμπληρώνει.

«Η σωρός του Δημήτρη είναι ακόμα στα 6.900m. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Μεντόζα και χαίρω Άκρας Υγείας, πολύ καλά εγκλιματισμένος και έτοιμος να ξανά ανέβω στην κορυφή συμμετέχοντας στην ομάδα διακομιδής και κατάβασης της σωρού από το βουνό», τονίζει ο κ. Κοτρωνάρος.

Μιλώντας στο npress.gr, λέει χαρακτηριστικά πως «Δεν ήταν ατύχημα. Περπατούσαμε και ξαφνικά έπεσε κάτω. Δεν θα φύγω εάν δεν πάρω μαζί μου την σωρό του γιατρού».

Πηγή: facebook, npress.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ