Τζον Κέλι: Δεν είπαμε στον Μπάνον να μην δώσει απαντήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων - iefimerida.gr

Τζον Κέλι: Δεν είπαμε στον Μπάνον να μην δώσει απαντήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζον Κέλι διαβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν απαίτησε από τον Μπάνον να μην απαντήσει σε ερωτήσεις μια επιτροπής του Κογκρέσου.

Πιο συγκεκριμένα, ο προσωπάρχης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο στρατηγός ε.α. Τζον Κέλι, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News την Τετάρτη ότι ο Λευκός Οίκος δεν απαίτησε από τον πρώην σύμβουλο της προεδρίας για τη χάραξη στρατηγικής, τον Στιβ Μπάνον, να επικαλεστεί το προνόμιο των στελεχών της κυβέρνησης και να μην δώσει απαντήσεις όταν κατέθεσε ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά τη φερόμενη επέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Μπάνον, ο οποίος κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη, αρνήθηκε να απαντήσει ουσιαστικά σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν για τη θητεία του στην κυβέρνηση του Τραμπ και για την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ομάδας μεταβίβασης της εξουσίας, κατόπιν συνεννόησης του δικηγόρου του με τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τον Άνταμ Σιφ, βουλευτή των δημοκρατικών και μέλος της Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ