Συγκρίνει ο Πουτζδεμόν τον Ραχόι με τον Χίτλερ; -Το βίντεο που τουίταρε και προκάλεσε αντιδράσεις - iefimerida.gr

Συγκρίνει ο Πουτζδεμόν τον Ραχόι με τον Χίτλερ; -Το βίντεο που τουίταρε και προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν (Φωτογραφία: AP/ Virginia Mayo)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις προκάλεσε ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κάρλες Πουτζδεμόν, καθώς μεταξύ άλλων περιείχε «καρέ» του Μαριάνο Ραχόι, αλλά και του Αδόλφου Χίτλερ με τον Φρανθίσκο Φράνκο.

Ο Καταλανός επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση, μέσω της ανάρτησής του, για την απόφασή της να καθαιρέσει την περιφερειακή κυβέρνησή του μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Καταλαβαίνουν μόνο από φόβο, βία και επιβολή», έγραψε ο Πουτζδεμόν. «Θα τους διδάξουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το πνεύμα των ελεύθερων, ειρηνικών και δημοκρατικών ανθρώπων. Αποκαθιστούμε τους θεσμούς μας. Μαχόμαστε για αυτή τη χώρα. Δείχνουμε αξιοπρέπεια. Ζήτω στην ελεύθερη Καταλονία», ανέφερε ακόμη.

Només entenen de por, violència i imposició. Els ensenyarem que no hi ha res que pugui doblegar l'esperit d'un poble lliure, pacífic i democràtic. Recuperem les nostres institucions. Lluitem pel país. Exercim la dignitat. Visca la terra, i visca Catalunya lliure! pic.twitter.com/fz5VRScKVn

Η ανάρτησή του συνοδευόταν από ένα βίντεο. Αυτό περιελάμβανε σκηνές από τη βίαιη προσπάθεια της ισπανικής αστυνομίας να αποτρέψει το δημοψήφισμα, αλλά και από μία συνάντηση του 1940 ανάμεσα στον Χίτλερ και τον Φράνκο, ενώ αμέσως μετά στο βίντεο εμφανίζεται ο Ισπανός πρωθυπουργός, Ραχόι. Μάλιστα, ο Πουτζδεμόν στην ανάρτησή του ευχαρίστησε τον δημιουργό του «εκπληκτικού» βίντεο.

Ομως, το καταδίκασε η ομοσπονδία ισπανικών εβραϊκών κοινοτήτων, ως ανούσιο και αντιπαραγωγικό. «Η δόλια χρήση εικόνων που σχετίζονται με τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει κανένα νόημα και υπονομεύει την αξιοπιστία του μηνύματος. Υποστηρίζουμε τον ισπανικό νόμο και το Σύνταγμα», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, πηγή κοντά στον Πουτζδεμόν, την οποία επικαλείται ο Guardian, δήλωσε: «Δεν έκανε σύγκριση ανάμεσα στον Φράνκο, τον Χίτλερ και το κόμμα του Ραχόι. Το μόνο που έκανε ήταν να δημοσιεύσει ένα βίντεο και να δηλώσει ότι είναι εντυπωσιακό, γιατί δείχνει τη δύναμη του καταλανικού λαού την 1η Οκτωβρίου». Βέβαια, στο παρελθόν η πρώην κυβέρνηση του Πουτζδεμόν είχε συγκρίνει τις ισπανικές αρχές τα απολυταρχικά καθεστώτα στη Β. Κορέα, την Κίνα και την Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ