Εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού έκλεισαν την Ακρόπολη - iefimerida.gr

Εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού έκλεισαν την Ακρόπολη

Ακρόπολη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλειστή αντίκρισαν οι τουρίστες την Ακρόπολη σήμερα, από τις 12.00 έως τις 3.00 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι επισκέπτες που θέλησαν να ανέβουν στον Ιερό Βράχο καθώς ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Υπαλλήλων ΥΠΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις, με απεργίες και διαδηλώσεις, ενάντια στα νέα μέτρα (απολύσεις, εφεδρείες, συγχωνεύσεις υπηρεσιών) που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι καθιερώνουν, μέχρι τέλος Μαρτίου, κάθε βδομάδα μια σταθερή ημέρα διαμαρτυρίας, την Πέμπτη από τις 12.00 έως το τέλος της βάρδιας, έξω από την κεντρική υπηρεσία ή άλλο χώρο που θα κριθεί σκόπιμο.

Για την Πέμπτη 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί κλείσιμο της Πατησίων με άλλους συλλόγους από τις 12 το μεσημέρι, ενώ ο Σύλλογος καλεί την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία διαρκείας και, μέχρι την κήρυξή της, κλιμακούμενες απεργίες, πολύμορφες κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις και ενημερωτικές συναντήσεις. Καλεί δε τα υπόλοιπα σωματεία να μετάσχουν σε παράσταση στην επόμενη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 10 πμ. στο ξενοδοχείο Novotel, με κατάθεση ψηφισμάτων και πιέσεις για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ