Ο Νικόλας Βαγιονάκης σε μία παράσταση για ψυχικές διαταραχές, εσωτερικές συγκρούσεις και εμμονές - iefimerida.gr

Ο Νικόλας Βαγιονάκης σε μία παράσταση για ψυχικές διαταραχές, εσωτερικές συγκρούσεις και εμμονές

Ένγτκαρ Άλαν Πόε «Wilson & Wilson»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την εξαιρετικά πετυχημένη πορεία της παράστασης «Kafka’s Freaks», που παρουσιάστηκε από τον Νικόλα Βαγιονάκη σε Λονδίνο (Lost Theatre), Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Σύρο, ακολουθεί ένα καινούργιο θεατρικό project.

Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο σε ένα διήγημα του ιδιοφυούς και «αλλόκοτου παιδιού» της αμερικάνικης λογοτεχνίας, όπως χαρακτηρίζεται ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, με τίτλο «Wilson & Wilson».

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο και πραγματεύεται το θέμα του σωσία, τον διχασμό προσωπικότητας, τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις εμμονές, και άλλες ψυχικές διαταραχές.

Το ψυχολογικό αυτό έργο μυστηρίου του Ένγτκαρ Άλαν Πόε «Wilson & Wilson», ανεβαίνει σε δραματουργική επεξεργασία και μετάφραση Νικόλα Βαγιονάκη και Μιράντας Βατικιώτη και σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Νικόλα Βαγιονάκη στο Θέατρο Φούρνος από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Ο Νικόλας Βαγιονάκης σε μία παράσταση για ψυχικές διαταραχές, εσωτερικές συγκρούσεις και εμμονές | iefimerida.gr 0

Ο Νικόλας Βαγιονάκης μιλά στο iefimerida για την παράσταση, «Πάντα με γοήτευε το μυστήριο και η φαντασία καθώς και το υπερφυσικό στοιχείο μέσα από το έργο του, που σε καθηλώνει με την φοβερή του ευγλωττία και τον πλούσιο περιγραφικό του κόσμο. Αυτά τα στοιχεία κέντρισαν το ενδιαφέρον μου για το διήγημα του Edgar Allan Poe, Wilson & Wilson».

Ένα mind game, όπου η αλήθεια και η πραγματικότητα φιλτράρονται και αποκωδικοποιούνται, μέσα από την διαταραγμένη προσωπικότητα του ήρωα, που προβάλλει πάνω στο δημιούργημα του σωσία, τις ενοχές, τους φόβους, την παράνοια και τις ψευδαισθήσεις.

Ο Νικόλας Βαγιονάκης σε μία παράσταση για ψυχικές διαταραχές, εσωτερικές συγκρούσεις και εμμονές | iefimerida.gr 1

Στο αφήγημα αυτό, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1839, διακρίνουμε αυτοβιογραφικά στοιχεία από τα σχολικά χρόνια του Έντγκαρ Αλαν Ποε, που ερωτοτροπούσε συνεχώς με την κατάθλιψη, την τρέλα και την αυτοκτονία.
«Είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό» μας λέει ο Νικόλας Βαγιονάκης. «Ένα έργο ψυχολογικού μυστηρίου που διεισδύει μέσα στον ανθρώπινο νου. Ένα θεατρικό ταξίδι μύησης μέσα απ' το φαντασιακό κόσμο των παραισθήσεων του ήρωα, όπου η αλήθεια και η πραγματικότητα μπερδεύονται και αποκωδικοποιούνται μέσα από την ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα του ήρωα».
Οσον αφορά στον ρόλο που καλείται να υποδυθεί στην σκηνή, «Ένα πλάσμα που πάνω στο δημιούργημα του σωσία προβάλει τις ενοχές, τους φόβους, την κατάθλιψη και την τρέλα.
Οι εσωτερικές συγκρούσεις τον οδηγούν στην παράνοια με αποτέλεσμα η αυτοκτονία να είναι η μόνη λύση που οδηγεί στην λύτρωση!
».

Ο Νικόλας Βαγιονάκης σε μία παράσταση για ψυχικές διαταραχές, εσωτερικές συγκρούσεις και εμμονές | iefimerida.gr 2

«Ο Edgar Allan Poe γεννήθηκε το 1809 στην Βοστώνη από γονείς πλανόδιους ηθοποιούς. Συγγραφέας του αλλόκοτου, ερωτοτροπούσε συνεχώς με την κατάθλιψη και την τρέλα. Ιδιοφυής και ιδιόρρυθμος, του οποίου το έργο αναγνωρίστηκε και έγινε αποδεκτό από την συντηρητική αμερικάνικη κοινωνία πολύ αργότερα. Τα πεζογραφήματα του εντάσσονται στις εξής ενότητες: τρόμος, φαντασία, μυστήριο, περιπέτεια, επιστημονική φαντασία».

«Προσδεθείτε λοιπόν και μέσα από την αλήθεια του Γουίλσον και Γουίλσον ας ταξιδέψουμε μαζί στον φανταστικό και μυστηριώδη κόσμο του ανθρώπινου νου» είναι η πρόσκληση του Νικόλα Βαγιονάκη για μία παράσταση, που δεν έχει όμοια.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 20:15,
Γενική είσοδος:10 ευρώ, Άνεργοι και πάνω από 65: 8 ευρώ
Φοιτητές και ηθοποιοί του σωματείου: 5 ευρώ

Σχεδιασμός Παράστασης, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης
Δραματουργική Επεξεργασία, Μετάφραση: Νικόλας Βαγιονάκης, Μιράντα Βατικιώτη
Κατασκευή Σκηνικού: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Ζωγραφική Σκηνικού: Αναστασία Ρήγα
Επιμέλεια Φωτισμού: Αποστόλης Τσατσάκος
Μουσική Επεξεργασία: Ιάκωβος Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

Wilson & Wilson τουΈντγκαρ Άλαν Πόε
Θέατρο Φούρνος Μαυρομιχάλη 168 (πλησίον Λ. Αλεξάνδρας)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ