Η Ferrero εξαγοράζει τον κλάδο ζαχαρωδών της Nestle στις ΗΠΑ -Με 2,8 δισ. δολάρια - iefimerida.gr

Η Ferrero εξαγοράζει τον κλάδο ζαχαρωδών της Nestle στις ΗΠΑ -Με 2,8 δισ. δολάρια

Πρόσβαση σε περισσότερα από 20 brands  δίνει στη Ferrero η εξαγορά της Nestle/Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τελικό στάδιο συμφωνίας για την εξαγορά του κλάδου γλυκισμάτων και ζαχαρωδών της Nestle στις ΗΠΑ, έναντι 2,8 δισ. δολαρίων σε μετρητά βρίσκεται ο όμιλος Ferrero.

Οι πωλήσεις του κλάδου ζαχαρωδών της Nestle ανέρχονται σε 900 εκατ. δολάρια ετησίως. Οπως ανακοινώθηκε από τον Ομιλο με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Ferrero αποκτά περισσότερα από 20 brands με πλούσια ιστορία και υψηλή αναγνωρισιμότητα στην αμερικανική αγορά.

Με τη συμφωνία αυτή, η Ferrero γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην αμερικανική αγορά, στην οποία διατηρεί ήδη σημαντική παρουσία μέσω προϊόντων όπως οι καραμέλες Tic Tac®, οι πραλίνες Ferrero Rocher®, η πραλίνα φουντουκιού Nutella® και οι σοκολάτες Fannie May και Harry London, καθώς και μέσω της Ferrara Candy Company, η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από θυγατρική του Ομίλου Ferrero και διαθέτει σήματα όπως τα Trolli®, Brach’s® και Black Forest®Gummies.

Η Ferrero αποκτά τις παραγωγικές μονάδες, με το αντίστοιχο προσωπικό, της Nestlé U.S. στο Bloomington, Franklin Park και την Itasca, στο Ιλινόις, ενώ οι λειτουργικές δραστηριότητες παραμένουν στο Glendale της Καλιφόρνιας, αλλά και στα υπάρχοντα γραφεία της εταιρείας στο Ιλινόις και το Νιού Τζέρσεϋ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Giovanni Ferrero, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Ferrero, ανέφερε τα εξής:

«Η εξαγορά του κλάδου ζαχαρωδών της Nestlé U.S. μας γεμίζει ενθουσιασμό, καθώς πρόκειται για έναν κλάδο με εξαιρετικά πλούσια γκάμα προϊόντων και εμβληματικά brands, με μακρά ιστορία και τεράστια αναγνωρισιμότητα. Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τη μέχρι σήμερα δραστηριότητα της Ferrero στην αμερικανική αγορά, στην οποία περιλαμβάνεται και η πρόσφατη εξαγορά των Fannie May Confections Brands και Ferrara Candy Company, μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε σημαντικά τη θέση μας, προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμη περισσότερα, υψηλής ποιότητας, προϊόντα σοκολάτας, ζαχαρωδών και εποχικών γλυκισμάτων, ενώ και παράλληλα δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου στη μεγαλύτερη Αγορά του κλάδου, παγκοσμίως. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε στην οικογένεια Ferrero τη, γεμάτη ταλέντο, ομάδα της Nestlé και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη όλων των προϊόντων και όλων των σημάτων του Ομίλου σε αυτή την εξαιρετικά ελκυστική και στρατηγικής σημασίας αγορά.»

«Η δέσμευσή μας να προσφέρουμε αξία στους πελάτες μας και τους καταναλωτές στη Β. Αμερική ενισχύεται σημαντικά, μέσα από την προσθήκη στη γκάμα των προϊόντων μας τόσο ισχυρών brands σοκολατοειδών και γλυκισμάτων,» δήλωσε ο κ. Lapo Civiletti, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ferrero.

Η εξαγορά υπόκειται στους συνήθεις όρους ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές Αρχές και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2018.

Σύμβουλοι της Ferrero στο συγκεκριμένο έργο ήταν οι Credit Suisse Securities, Davis Polk, Wardwell LLP και Lazard.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nestle Ferrero εξαγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ