Μέλος SPD: Δυσπιστούμε βαθιά απέναντι σε Μέρκελ και Χριστιανοδημοκράτες - iefimerida.gr

Μέλος SPD: Δυσπιστούμε βαθιά απέναντι σε Μέρκελ και Χριστιανοδημοκράτες

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σε εμάς, στο κόμμα και σε μένα προσωπικά υπάρχει βαθιά δυσπιστία απέναντι στην κ. Μέρκελ και την ομάδα της», τονίζει ο Νόρμπερτ Ρέμερ, επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας SPD B. Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Σε εμάς, στο κόμμα και σε μένα προσωπικά υπάρχει βαθιά δυσπιστία απέναντι στην κ. Μέρκελ και την ομάδα της. Γι αυτό και αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό έναν ενδεχόμενο μεγάλο συνασπισμό.

Ζητώ από τους Χριστιανοδημοκράτες, ιδίως από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) να σταματήσουν επιτέλους να μας προκαλούν συνεχώς», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung ο Νόρμπερτ Ρέμερ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την νεολαία του κόμματος και την αριστερή πτέρυγά του, ιδίως στη βάση του κόμματος στην Β. Ρηνανία-Βεστφαλία, υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για την έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Επιφυλακτικός ο Μάρτιν Σουλτς για τα αποτέλεσμα της Κυριακής

Ο ίδιος ο πρόεδρος του SPD έκανε λόγο για «ενθαρρυντική συζήτηση μετά από την ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους του κόμματος στο Ντόρτμουντ», πόλη του εν λόγω κρατιδίου.

Τόνισε όμως, ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο έκτακτο συνέδριο της Βόννης την Κυριακή 21 Ιανουαρίου είναι δύσκολο να το εικάσει κανείς.

Δραματική έκκληση Γκάμπριελ στα μέλη του SPD να φηφίσουν υπέρ των διαπραγματεύσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τη σειρά του έκανε έκκληση στη βάση του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες της για το να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Γερμανία.

«Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι την επόμενη Κυριακή δεν θα έχει στραμμένο το βλέμμα της μόνο η Ευρώπη προς το συνέδριο του SPD, αλλά και πολλοί άλλοι.

Ολόκληρος ο κόσμος θα έχει στραμμένο προς το βλέμμα του στη Βόννη την επόμενη Κυριακή», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ