Αυθαίρετες χρεώσεις από δήμους καταγγέλλουν στον Συνήγορο του Πολίτη οι πρατηριούχοι καυσίμων

Δημοτικά τέλη για κατάληψη πεζοδρομίου στα πρατήρια καυσίμων χρεώνουν αυθαιρέτα, όπως καταγγέλλει η Πανελήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ με καταγγελία της στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» επισημαίνει ότι αρκετές δημοτικές αρχές αγνοώντας σχετικές δικαστικές αποφάσεις θεωρούν την είσοδο- έξοδο από τα πρατήρια καυσίμων ως κατάληψη πεζοδρομίου και χρεώνουν τα ανάλογα τέλη.

Οπως αναφέρει η κατάτμηση του πεζοδρομίου εισόδου- εξόδου δεν συνιστά κατάληψη, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις αλλά διαπιστώνεται απλώς ο υποβιβασμός του πεζοδρομίου σε δύο σημεία, προκειμένου να εισέρχονται και να εξέρχονται από το πρατήριο οχήματα προς ανεφοδιασμό καυσίμων, εκ του οποίου (υποβιβασμού) και μόνον δεν δύναται να συναχθεί παρακώλυση της διέλευσης των πεζών».

«Όσες Δημοτικές αρχές συνεχίζουν να αυθαιρετούν, να συμμορφωθούν άμεσα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους το νομοθετικό καθεστώς λειτουργίας των Πρατηρίων παροχής Καυσίμων και Ενέργειας και τις σχετικές επί του θέματος Δικαστικές Αποφάσεις» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ