Το καινούργιο Hyundai Veloster θα έχει και έκδοση Ν με 275 ίππους

To Veloster, το πιο περίεργο αυτοκίνητο της Hyundai με τις δύο πόρτες από την πλευρά του συνοδηγού και τη μια από αυτήν του οδηγού, περνά στη 2η γενιά του και παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Οπτικά είναι πιο επιθετική και σπορτίφ και παρόλο που βασίζεται στο πλαίσιο του i30 είναι σαφώς πιο οδηγοκεντρικό. Ο βασικός του κινητήρας -θα είναι διαθέσιμο μόνο στις αγορές των ΗΠΑ και της Κορέας- είναι ένας τετρακύλινδρος 2.000 κυβικών και 150 ίππων, που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Πιο πάνω βρίσκεται το Veloster Turbo με τον επίσης τετρακύλινδρο 1.600 των 201 ίππων. Εδώ το αυτόματο κιβώτιο είναι διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και υπάρχει ένας σαφώς πιο σπορ χαρακτήρας, με βελτιώσεις στη ανάρτηση και πιο χοντρές αντιστρεπτικές. Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα παρουσιαστεί και μια πιο σπορ έκδοση, με τον κωδικό Ν, κινητήρα turbo 2.000 κυβικών με απόδοση 275 ίππων και 353 Νm.

Οι διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας είναι αρκετές κυρίως σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις της ανάρτηση και το πιο σπορ σύστημα διεύθυνσης ενώ διατίθεται και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό. Επίσης τα φρένα είναι μεγαλύτερα, οι ζάντες 18 ή και 19 ιντσών, ενώ υπάρχουν 4 αποκλειστικά χρώματα για την συγκεκριμένη έκδοση και αρκετές σπορ αναφορές στο σαλόνι.

Όσο για τις επιδόσεις που ανακοινώνει η Hyundai για το Veloster N είναι εντυπωσιακές, με το 0-100 χλμ./ ώρα να έρχεται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα.

Το νέο Veloster θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ulsan στην Κορέα από τον Σεπτέμβριο του 2018 ενώ οι πωλήσεις του στις αγορές που προαναφέραμε θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Hyundai Veloster έκδοση Ν 275 ίππους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ